Rus avcı uçakları, Karadeniz’de Amerikan casus uçaklarını engelledi!

Rus savaş uçakları, Karadeniz üzerinde iki ABD keşif uçağına engelleme uçuşu gerçekleştirdi. ABD casus uçağı Rusya’nın devlet sınırından uzaklaştırıldıktan sonra, Rus avcı uçağı güvenli bir şekilde üssüne döndü.

Rusya Ulusal Savunma Yönetim Merkezi, Cuma günü bildirdiğine göre, Rus Su-30SM ve Su-27 savaş uçakları, Karadeniz üzerinden Rusya sınırına yaklaşan iki ABD casus uçağına engelleme yapmak için havalandı.

KARADENİZ'DE TANSİYON GİDEREK ARTIYOR

Merkeze göre, Rus hava sahası kontrol sistemleri, 3 Aralık’ta Karadeniz üzerinde Rusya’nın devlet sınırına yaklaşan iki hava hedefi tespit etti.

Rusya'nın TASS Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre; Merkez, ‘Güney Askeri Bölgesi’nin hava savunma hızlı tepki alarm güçlerinden bir Su-30 ve bir Su-27 savaş uçağı, hedefleri tespit etmek ve engellemek için havalandırıldı. Rus savaş uçaklarının pilotları, ABD uçaklarını bir RC-135 ve bir CL- olarak tanımladı. ABD casus uçağı Rusya’nın devlet sınırından uzaklaştıktan sonra, Rus avcı uçağı güvenli bir şekilde kendi hava sahasına döndü’ dedi.

KİMSENİN RUS SINIRLARINI İHLAL ETMESİNE İZİN VERİLMEDİ

Ulusal Savunma Kontrol Merkezi’nin açıklamasında “Rus savaş uçağının uçuşu, hava sahasını kullanmanın uluslararası kurallarına sıkı sıkıya bağlı olarak gerçekleşti. Kimsenin Rus devlet sınırını ihlal etmesine izin verilmedi.” ifadelerine yer verildi.

 

Kaynak: M5

Rus avcı uçakları, Karadeniz’de Amerikan casus uçaklarını engelledi! ile ilgili etiketler Rusya ABD Casus uçak Savaş Karadeniz jet engelleme uçuş
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.