Rus ajan suikastında sır perdesi aralanıyor!

Tüm dünyanın gündemine oturan Rus ajan krizine ilişkin yeni gelişmeler yaşandı. İngiliz yetkililer, esrarengiz saldırının üzerindeki sır perdesini aralıyor.

Son zamanların en büyük diplomatik krizine yol açan eski Rus ajan Sergey Skripal'e yönelik suikast girişiminde yeni bir gelişme yaşandı. Baba ve kızın sinir gazına ilk olarak evlerinde temas ettikleri açıklandı. Skripal ve kızı, 4 Mart günü Salisbury'de bir bankta kendilerinden geçmiş halde bulunmuştu. Suikast girişiminde kullanılan zehrin, en yoğun olarak evin girişinde, kapı kolunda bulunduğu tespit edildi. Zehrin yapışkan bir maddeyle kapı koluna sürüldüğü düşünülüyor.

rusajan2

İngiltere Başbakanı, olayda kullanılan zehrin Rusya tarafından geliştirilen Noviçok isimli sinir gazı olduğunu söylemiş ve olayın sorumlusu olarak Moskova'yı göstermişti. Önce İngiltere, ardından da suçlamalara destek veren 20'den fazla üle, onlarca Rus diplomatı sınır dışı etme kararı aldı. ABD de 60 Rus diplomatın sınır dışı edileceğini, Rusya'nın Seattle Konsolosluğu'nun kapatılacağını duyurdu. Rusya ise misilleme hazırlığında. Rus basınında Moskova'nın, St. Petersburg'daki ABD Başkonsolosluğu'nu kapatabileceği iddia edildi. İhtimaller arasında, Yekaterinburg ya da Vladivostok'taki Amerikan konsolosluklarının kapatılması da var.

Diplomatik gerilim bununla da sınır değil. Zira İngiltere'den yeni bir adım daha geldi ve oturma hakkına sahip 700 zengin Rus vatandaşının incelemeye alınacağı açıklandı. İnceleme sonunda hangi adımların atılacağı ise henüz bilinmiyor. Sinir gazına maruz kalarak tedavi altına alınan eski çifte ajan ve kızının durumuysa hâlâ ciddiyetini koruyor.

Rus ajan suikastında sır perdesi aralanıyor! ile ilgili etiketler rus ajan suikast
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.