Rumeli türkülerinin unutulmaz sesi Arif Şentürk'e acı veda

Seslendirdiği Rumeli türküleriyle tanınan Türk Halk Müziği sanatçısı Arif Şentürk, dün hayatını kaybetmişti. 81 yaşında hayata gözlerini yuman Şentürk, bugün düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Türk Halk Müziği sanatçısı Arif Şentürk, sağlık durumu ağırlaşması üzerine pazar günü kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı, ardından hastanede hayatını kaybetti.

Rumeli türkülerinin sevilen sesi Arif Şentürk için Zeytinburnu Seyitnizam Camii'nde ikindi namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Törende oğulları Ercan ve Uğur Şentürk ile kızı İnci Kilimci taziyeleri kabul etti. Törene ailesi ve yakınlarının yanı sıra sanatçı dostları da katıldı. Arif Şentürk'ün tabutunun üzerine Türk bayrağı ve Zeytinburnu Amatör Spor Kulübü Yıldızspor'un forması konuldu.


"BİZİM ÇINARIMIZ GİTTİ"

Oğlu Ercan Şentürk, "Bizim çınarımız gitti. Herkesten Allah razı olsun, kimse yalnız bırakmadı. Ne mutlu bize. Yapacak bir şey yok, son dakikaya kadar yanındaydık. By-pass oldu, pil takıldı. Yaş itibariyle kaldıramıyor bünye" dedi.

"YÜREĞİMİZİ ACITTI"

Şarkıcı Faruk Yılmaz, "Yıllarca birlikte çalıştık. Arif ağabey yüreğimizi acıttı. Bugün bizim kara günümüz ama mutlu gitti sanrım bu dünyadan. Çok güzel türküler icra etti. Orijinal bir adamdı. orijinal geldi, orijinal gitti" dedi. Ekrem Pehlivan ise "Renkli önemli bir şahsiyeti kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Rumeli camiamızın başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Rumeli türkülerinin unutulmaz sesi Arif Şentürk'e acı veda

"VÜCUDUMUN YARISINI KAYBETMİŞ GİBİ OLDUM"

Cenazeye katılan TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Soner Özbilen ise, Şentürk ile beraber çalıştıklarını, aynı zamanda da yakın dostu olduğunu söyledi. Arif Şentürk'ü kaybetmekle vücudunun yarısını kaybetmiş gibi hissettiğini ifade eden Özbilen, "Duygularım o kadar karmaşık ki insan kardeşten öte birisini, canından birisini kaybedince ne hissederse aynı duyguları hissediyorum. Arif benim sadece sanatçı arkadaşım değil, can dostumdu, sırdaşımdı. Biz Rumeli müziğini televizyonda siyah beyaz olduğundan itibaren Rumeli türkülerini birlikte temsil ettik. Çok erken oldu. Sağlığı son zamanlarda çok iyiydi. Son birkaç gün içinde birdenbire bozuldu. Onu türkülerde yaşayacağız. Her zaman aramızda olacak. Ben onu kaybetmekle vücudumun yarısını kaybetmiş gibi oldum. Hatta kolumun biri gitmiş gibi hissediyorum. Allah kendisine cenneti nasip etsin" şeklinde konuştu.

Sanatçı Rumeli Ekrem ise üzgün olduğunu belirterek, "Acımız büyük. Değerli ağabeyimizi kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Rumeli camiamızın başı sağ olsun. Değerli bir şahsiyeti kaybettik. Rumeli kültürüne 1958 yılında Makedonya'dan Türkiye'ye göçtükten sonra örf ve adetlerini hep Türkiye'ye taşımış. Biz de ondan çok şeyler öğrendik. Türkülerimizde hocalığını gösterdi bizlere. Gidişinin üzüntüsü içindeyiz. Rabbim mekanını cennet eylesin" diye konuştu.

Kılınan cenaze namazının ardından Arif Şentürk, Yedikule Mezarlığı'na defnedildi.

DHA-İHA

 

 

 

 

Rumeli türkülerinin unutulmaz sesi Arif Şentürk'e acı veda ile ilgili etiketler cenaze Arif Şentürk Rumeli türküleri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.