Rum kredi derecelendirme şirketi Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Capital Intelligence Ratings (CI Ratings), Türkiye'nin kredi notunu teyit etti ve görünümünü yukarı yönlü revize etti. İşte detaylar...

Yunanistan Başbakanı’nın Türkiye ziyaretinin ardından gelen not kararının, iki ülke arasında başlayan yumuşama sürecine katkı yapacağı yorumlarına neden oldu.

Rum kredi derecelendirme şirketi Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

Kıbrıs Rum kesiminde faaliyet gösteren CI Ratings'ten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin uzun ve kısa dönem yabancı ve yerel para cinsinden kredi notları "B" olarak teyit etti.
Kredi notunun görünümü "durağan"dan "pozitif"e çıkarıldı.

1982'den bu yana kredi analizi ve derecelendirmeleri sağlayan CI Ratings, 25 ülkede 200'den fazla banka, şirket, finansal araç (tahvil ve sukuk) ve devlet tahvilini derecelendiriyor.

CI Ratings, AB'nin kredi derecelendirme kuruluşlarına ilişkin Yönetmeliği uyarınca Avrupa Birliği'nde (AB) kredi derecelendirme kuruluşu olarak kayıtlıdır. Faaliyetlerimiz Fransa merkezli Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) tarafından denetlenmektedir. CI Ratings aynı zamanda AB'de ve Orta Doğu'daki bazı yargı bölgelerinde, özellikle Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) bölgesinde, Dış Kredi Değerlendirme Kurumu (ECAI) olarak tanınmaktadır.

Rum kredi derecelendirme şirketi Türkiye'nin kredi notunu yükseltti ile ilgili etiketler ekonomi kredi Yunanistan
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.