'Teröristin ayrılmasından son derece memnunuz'

Gelen son dakika haberine göre; Kabine toplantısı sonrası gündeme hakkında açıklama yapan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'deki başkanlık seçimlerine ilişkin, ''Joe Biden'ın kazanmasından pek memnun değiliz fakat "terörist" Trump'ın ayrılmasından son derece memnunuz.'' ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'de 3 Kasım'da gerçekleşen başkanlık seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Ruhani, "Joe Biden'ın başkan seçilmesinden mutlu değilim, ancak ABD'nin en kanunsuz ve terörist Başkanı Trump görevden ayrıldığı için mutluyum" açıklamasında bulundu.

"TRUMP, İRAN'IN KAPASİTESİNİ FARK ETMEDİ"

Ruhani, İran'a yönelik "azami baskı" politikası izleyen ABD Başkanı Donald Trump'ın başarısız olduğunu ve Washington'un yaptırım politikasını "tarih müzesine" kaldırması gerektiğini söylemişti.

Yaptırımların İran ekonomisine büyük darbe vurduğunu ancak ülke ekonomisinin ayakta kaldığını ifade eden Ruhani, "İran ekonomisinin kısa sürede çökeceğini öngören yaptırım uygulayanlar ve savaş destekçileri Beyaz Saray'dan ayrılırken İran ulusu orantısız bir ekonomik savaşın sonunda her zamankinden daha güçlü hale geldi." değerlendirmesinde bulundu.

Görev süresi boyunca İran'a yönelik sert tutum izleyen ABD Başkanı Trump'ı hedef alan Ruhani, "Trump, İran'ın kapasitesini ve gerçeklerini fark etmedi ve kendi hayallerine göre hareket etti. İki buçuk yıl süren tam teşekküllü ekonomik savaşın ardından İran karşısında ve uluslararası siyasette başarısız olması onun seçimlerdeki yenilgisinin nedenlerindendir." ifadelerini kullandı.

Ruhani, "İran'ı yaptırım gibi girişimlerle mağlup etmenin peşinde olanlara bu yanlış ve başarısız olmuş yaklaşımı tarih müzesine kaldırmalarını tavsiye ediyorum." dedi.

'Teröristin ayrılmasından son derece memnunuz' ile ilgili etiketler Ruhani Trump İran ABD seçim biden
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.