Ruhani'den Trump'a sert cevap...

Trump'un açıklamalarının ardından kameraların karşısına geçen Ruhani, sert açıklamalar yaptı.

Ruhani yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

''ABD'nin asla sözünü tutmadığını gördük. ABD ne gibi delillere sahip olduğunu göstermeli. Sadece bir kağıda imza attılar. Anlaşmadan sonra imza haricinde hiçbir şey yapmadılar. Ama İran halkı anlaşmadan doğan sorumluluklarını eksiksiz olarak yerine getirmiştir. Uluslararsı anlaşmalara hangi ülkenin saygısının bulunmadığını bugün görmüş olduk. Bu sadece ABD ve İran arasında bir anlaşma değildir. Bundan önce Paris Anlaşması'nda da aynı şeyi yaptılar. Yaptıkları bizim için yeni bir şey değildir. Trump yönetiminin tek destekçisi İsrail olmuştur. Bu rejim insanlık suçu işleyen bir rejimdir.

Nükleer anlaşma 5+1'in 1'ini kaybetmiştir. 5 ülkeyle devam edecektir. Önümüzdeki bir kaç haftayı Dışişleri Bakanlığımız gerekli müzakereleri gerçekleştirecek. Bu dönem sonrasında bir karara ulaşacağımızı ve diğer 5 ülkenin yardımıyla bir sonuca ulaşacağımıza inanıyorum.''

Ruhani'den Trump'a sert cevap... ile ilgili etiketler Ruhani ABD nükleer anlaşma
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.