Ruhani, Pentagon'u kara listeye alan yasayı imzaladı!

İran Devrim Muhafızları'na yakınlığıyla bilinen yarı resmi haber ajansı Tasnim'in aktardığı bilgiye göre, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Pentagon'u (ABD Savunma Bakanlığı) kara listeye alan yasayı imzaladı.

İran, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından düzenlenen hava saldırısı sonucu öldürülmesi sonrası taraflar birbirlerine tehdit mesajları yağdırmıştı.

İran, Irak'taki ABD üslerine füze ile saldırmış, saldırı sonucu ABD'li ve Iraklı askerlerden yaralanan olmamıştı.

İran Devrim Muhafızlarına yakınlığıyla bilinen yarı resmi haber ajansı Tasnim'de geçen hafta yer alan habere göre, Süleymani'nin öldürülmesine karşılık İran Parlamentosu, ABD Ordusu ve Pentagon'u "terör örgütü" olarak tanıyan tasarıyı kabul etmişti.

Tasnim'in bugün geçtiği son dakika bilgisine göre, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Pentagon'u (ABD Savunma Bakanlığı) "kara listeye alan tasarı"yı imzaladı.

Ruhani, Pentagon'u kara listeye alan yasayı imzaladı!

PENTAGON NEDİR?

Pentagon, ABD'nin Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın genel adıdır.

Arlington County Virjinya, Washington sınırında bulunmaktadır. ABD'deki askeri işlerle ilgili tüm resmi kurumlar, Pentagon kapsamında ele alınır. Adını Washington'da üstlendiği binanın biçiminden alır. 1941 ile 1943 yılları arasında inşa edilen ve iç içe geçen beş tane beşgenden (pentagon,yunanca'da beşgen demektir) oluşan bina 600,000 m² toplam alan ve 340,000 m² kullanım alanıyla dünyanın en büyük resmi daire binalarından biridir.

 

Ruhani, Pentagon'u kara listeye alan yasayı imzaladı! ile ilgili etiketler ABD İran Pentagon Ruhani
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.