RTÜK'ten bebeğe şiddet haberi için 'hassasiyet' uyarısı!

Gaziantep'te çocuğa şiddet uygulayan failin görüntülerinin kamuoyunda tepkiyle karşılanmasının ardından RTÜK'ten konuya ilişkin açıklama geldi. RTÜK'ten yapılan açıklamada hassasiyet çağrısı yapıldı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Gaziantep’te bir babanın bebeğine uyguladığı şiddet görüntüleri ile alakalı yayın organlarının daha hassas olmasını beklediğini ifade etti.

"SORUMLU YAYINCILIKLA BAĞDAŞMAMAKTADIR"

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Gaziantep'te bir babanın bebeğine uyguladığı şiddetle alakalı Valilik gerekli işlemleri tesis etmiştir. Elim olaya ilişkin görüntülerin medya organlarında verilmesi ise sorumlu yayıncılıkla bağdaşmamaktadır. Yayıncılarımızdan hassasiyet beklediğimizi önemle rica ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Bunun üzerine RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, söz konusu paylaşımı alıntılayarak, “Toplumsal değerlerimizi derinden yaralayan olaylara karşı özellikle yayın organlarımızın daha hassas olmasını bekliyoruz. İlgili Valilik ve adli mercilerin gereğini yapacağından şüphemiz yok” dedi.

RTÜK'ten bebeğe şiddet haberi için 'hassasiyet' uyarısı! ile ilgili etiketler RTÜK Gaziantep Bebek bebeğe şiddet
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.