RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin: İslam ile ilgili yanlış algıların önüne geçebilecek bir medya düzeni oluşturulmalı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, İkinci Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu'nda konuştu. Şahin, İslam düşmanlığının Batı'da kanser hücreleri gibi yayıldığını, bu nedenle İslamofobi ile mücadelenin kaçınılmaz hale geldiğini söyledi. "Batı medyası karşısında İslam coğrafyasının medyası olarak bizlere çok hayati görevler düşüyor" diyen Şahin, "İslam ile alakalı yanlış algılamaların önüne geçebilecek bir medya düzeni oluşturulması esastır" dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Diyanet İşleri Başkanlığı, Erciyes Üniversitesi ve Ankara Bilim Üniversitesince düzenlenen "2. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu" ATO Congresium'da gerçekleşti. 

"İSLAM DÜŞMANLIĞI KANSER HÜCRELERİ GİBİ YAYILIYOR"

Programda konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, İslam düşmanlığının dünyada, özellikle de Batı'da adeta kanser hücreleri gibi yayıldığını, bu nedenle İslamofobi ile mücadelenin kaçınılmaz hale geldiğini söyledi.

"İSLAM DÜŞMANLIĞIYLA MÜCADELEDE TÜRKİYE BAŞI ÇEKİYOR"

Şahin, Türkiye'nin dünyadaki İslam düşmanlığıyla mücadelede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde başı çektiğini belirtti.

"Müslümanlara yönelik ırkçılık, İslamofobi tanımıyla yumuşatılmak istense de gerçekte yapılan İslam düşmanlığıdır." değerlendirmesinde bulunan Şahin, bugün dünyada İslami değerlerin tehdit altında olduğunu dile getirdi.

Şahin, kendilerini medeniyetin sahibi olarak gören ülkelerin, bu çirkinliklere tepki göstermek yerine saldırıları cesaretlendirdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Batı dünyasında ve özellikle Avrupa'da, İslam'a ve Müslümanlara yönelik olumsuz algı ve davranışların oluşturulmasında ve yaygınlaştırılmasında en büyük rolü medya oynuyor. Bugünün İslam düşmanı çevreleri, dijital alanı aktif kullanarak nefret, ırkçılık ve İslam düşmanlığını gündemlerinde tutuyor. İslam düşmanı zihinler gazete, dergi, radyo ve televizyon gibi geleneksel kitle iletişim araçlarının yanında dijital medyayı adeta bir nevi silah gibi kullanabilmektedir. İşte bu noktada Batı medyası karşısında İslam coğrafyasının medyası olarak bizlere çok hayati görevler düşüyor. İslam ile alakalı yanlış algılamaların önüne geçebilecek bir medya düzeni oluşturulması esastır."

2. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu'nun açılışına, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, AA Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan ve ilgili kurumların yöneticileri de katıldı.

Forum, yurt içi ve yurt dışından konukların katılımıyla gün boyu yapılan oturumlarla devam etti.

 
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin: İslam ile ilgili yanlış algıların önüne geçebilecek bir medya düzeni oluşturulmalı ile ilgili etiketler RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.