Roma Büyükelçisi Esenli iyi haberi verdi!

İtalya'da korona virüs şüphesi ile karantinaya alınan gemi ile ilgili iyi haber geldi. Alarma neden olan yolcuda korona virüs bulunmadığı bildirildi. Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli, içinde 27 Türk yolcunun bulunduğu öğrenilen gemideki son duruma ilişkin bilgi verdi. Esenli, testlerin negatif çıkması sonrasında İtalya Sağlık Bakanlığı'ndan onay beklendiğini belirtti. Elçi Esenli bakanlığın izni sonrası geminin programına kaldığı yerden devam etmesini beklediklerini söyledi.

Türkiye'nin Roma büyükelçisi Murat Salim Esenli Akdeniz'de korona virüs alarmına yol açan içinde 6 bin yolcunun bulunduğu gemiye ilişkin son gelişmeleri CNN Türk'te açıkladı.

Gemide 27 Türk yolcunun bulunduğunu belirten Esenli, Macao'lu olduğunu vurguladığı yolcuya yapılan testlerin negatif çıktığını söyledi. 

Esenli gelişmeye ilişkin şunları aktardı:

"Virüs şüphesi ile karantinaya alınan yolcunun çeşitli testlere tabii tutulduğunu biliyoruz. Bu testler bizi de sevindirdi. Testler negatif çıktı. Ancak bu sonucun ayrıca İtalya Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanması lazım yolcuların gemiden inebilmesi için. Gemi yolculuğa 25 Ocak'ta başladı. Yaptığımız araştırmaya göre, bu şüphelenilen şahıslar, Milano'dan gelmişler ve gemiye binmişler. Genel durum itibariyle bir sıkıntı olmadığını anlıyoruz. Durumu yakinen takip etmekteyiz."

Gemide bulunan Türk yolculardan şu ana kadar kendilerine bir talep gelmediğinin altını çizen Büyükelçi Esenli, "Eğer talepte bulunmak isterlerse diye kendilerine bize ulaşmaları için numaraları aktardık. Liman başkanlığı ile de bağlantı halindeyiz. Bu gelen sevindirici haberle programlarını aynen uygulayabileceklerini düşünüyoruz. Fakat bizden bir talepleri olursan biz her zaman yardıma hazırız. Ve bu desteği vermek üzere de hazırlıklarımızı yaptık. Henüz bizimle temasa geçmek isteyen olmadı. Sanırım gemi içindeki şartlar vatandaşlarımızın şikayet edeceği durumda olmadığını anlıyoruz." dedi. 

Sorunun önümüzdeki birkaç saat içinde de çözülmesini beklediklerini ifade eden Esenli, "İtalya kaynaklarına göre bu şüpheli kişinin uyruğuna ilişkin tam bir netlik yok. Ancak bazı kaynaklar Macaolu olabileceğini belirtiyorlar. Bundan Güneydoğu Asyalı olduğunu anlıyoruz. Türkiye ile ilgili bir konu değil. Bir çift ve o çiftten bir kişiden bahsediyoruz. İtalya Sağlık Bakanlığı'ndan nihai izni vermesini bekliyoruz. " diyerek konuya ilişkin açıklamalarını tamamladı. 

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.