Roma Barcelona maçı hangi kanalda?

Roma Barcelona maçı hangi kanalda? Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı devam ediyor. İspanya'da oynanan maçı 4-1 gibi farklı bir skorla kazanan Barcelona, Roma deplasmanında tur peşinde koşacak. Futbolseverler ise bu zorlu maçla ilgili detayları araştırmaya devam ediyor. Milli yıldızımız Cengiz Ünder'in de formasını giydiği Roma bir mucizeyi gerçekleştirip Barcelona'yı saf dışı etmek istiyor. Peki, Roma Barcelona maçı hangi kanalda, saat kaçta ve ne zaman? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Roma Barcelona maçı ne zaman, hangi kanalda? Barcelona alacağı her galibiyet ve beraberlikte tur atlayan taraf olacak. Yine 1-0, 2-0, 3-1, 2-1 gibi birçok mağlubiyet Barcelona'nın tur atlamasına yeterli olacak. Futbolseverler ise bu zorlu maç ile ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz. Roma'ya tur atlamak için en az 3-0'lık skor gerekiyor. Roma gol yemesi durumunda ise Barcelona'nın attığı golün 4 fazlasını atmak zorunda. Peki, Roma Barcelona maçı hangi kanalda, saat kaçta ve ne zaman? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

weMAC_SIFRESIZ_MI_Roma_Barcelona_mac_ne_zaman_Hangi_kanalda_saat_kacta

ROMA BARCELONA MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA VE NE ZAMAN?

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final Rövanş maçında İtalyan temsilcisi Roma ile İspanyol devi Barcelona karşı karşıya gelecek. Bu dev mücadele 10 Nisan Salı günü saat 21.45'te TRT 1 ekranından canlı yayınlanacak.

SAMAC_SIFRESIZ_MI_Roma_Barcelona_mac_ne_zaman_Hangi_kanalda_saat_kacta

İKİ TAKIM BU TURA NASIL GELDİ?

Henüz Çeyrek Final aşamasında olunmasına rağmen Barcelona her zaman olduğu gibi kupayı kazanmak istiyor. Son iki sezonda ezeli rakibi Real Madrid'in kazandığı kupayı kendi müzesine götürmek isteyen Barça, şu ana kadar çok iyi bir performans sergiledi. Grup etabında boynu bükülmeyen Barcelona, D Grubu'nu Juventus, Sporting Lizbon ve Olympiakos'un önünde lider tamamlamayı başardı.

Son 16 Turunda İngiliz ekibi Chelsea'yle eşleşen Barça, Camp Nou performansıyla turu kaptı. Londra'da oynanan maçtan 1-1 berabere ayrılan Barcelona kendi evinde ise 3-0 kazanmasını bildi.

Eusebio Di Francesco yönetimindeki Roma kötü bir dönemin ardından yeniden toparlandı. Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon C Grubu'nda Chelsea, Atletico Madrid ve Qarabağ Ağdam'ın yer aldığı grubu lider tamamlayan Roma, Son 16 Turunda ise Shakhtar Donetsk ile eşleşti. Ukraynalı rakibine ilk maçta 2-1 yenilen Roma, evinde 1-0 kazandı ve deplasman golü avantajıyla turu geçen taraf oldu.

DEPLASMAN EKİBİ AVANTAJLI

Barcelona turun Camp Nou'da oynanan ilk maçında Roma'yı 4-1 mağlup etti. Barcelona 38. dakikada Daniele De Rossi ve 55. dakikada Kostas Manolas'ın kendi kalesine attığı gollerle 2-0 öne geçti. 59. dakikada Gerard Pique ile skor 3-0 oldu 80. dakikada Edin Dzeko durumu 3-1 yaparken, 87. dakikada Luis Suarez'in attığı gol skoru belirledi ve Barça maçı 4-1 kazandı.

djfhMAC_SIFRESIZ_MI_Roma_Barcelona_mac_ne_zaman_Hangi_kanalda_saat_kacta

CENGİZ'DEN MÜJDELİ HABER

A Milli Takım kampında sakatlandıktan sonra Roma'yla hiçbir resmi müsabakada forma giyemeyen Cengiz Ünder hakkında İtalyanlardan müjdeli bir haber geldi.
Daha önce Barcelona'yla oynanacak Şampiyonlar Ligi rövanş maçına yetişemeyeceği ifade edilen milli futbolcunun bu maçta yer alabilme ihtimalinin arttığı öğrenildi.

Sky Sport İtalya'nın edindiği bilgilere göre Cengiz, kendisine uygulanan tedaviye iyi cevap verdi ve Roma Olimpiyat Stadı'nda Barça'yla oynanacak maç için hocasından şans bekliyor.

"ARTIK GECELERİ UYUYAMAYACAĞIM"

Real Madrid'in teknik direktörü Zinedine Zidane'ın, El Clasico'ya Barcelona'nın şampiyon olarak çıkması durumunda alkışlamayacaklarını açıklamasının yankıları sürüyor.

Zidane'ın yaptığı açıklamaya Gerard Pique, "Artık geceleri uyuyamayacağım" şeklinde yanıt verirken Madrid ekibinin stoperi Sergio Ramos'tan ise destek geldi.

Konu hakkında konuşan İspanyol stoper Ramos, "Her zaman patronun söylediklerine saygı duymamız gerektiğini söylemiştim. Barcelona da bizi alkışlamamıştı. Saygılı olmalı ve alkışlama konusunu büyütmemeliyiz. Barcelona'nın da bunu umursadığını sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Alkışlamayacaklarını vurgulayan Ramos, "Zidane öyle söylediyse, öyle olacaktır. Alkışlamamanın Barcelona'ya saygı duymadığımız anlamına gelmez" şeklinde konuştu.

ZIDANE NE DEMİŞTİ?

Kulüpler Dünya Kupası'nı kazandıkları zaman Barcelona'nın Real Madrid'i alkışlamadığını ifade eden Zidane, "Bu kulübün kararı değil ancak benim kişisel görüşüm; Barcelona şampiyon olarak El Clasico'ya çıkarsa onları alkışlamayacağız. Barcelona da bizi Dünya Kulüpler Şampiyonu olduğumuz zaman alkışlamadı" demişti.

FC BARCELONA

FC Barcelona (tam adıyla Futbol Club Barcelona ya da takma adıyla Barça), İspanya'nın Katalonya özerk bölgesindeki Barselona kentinde bulunan futbol kulübü. 1899 yılında, Joan Gamper önderliğinde, İsviçreli, İngiliz ve İspanyol bir grup tarafından kurulmuştur. Katalan bölgesini temsil eden kulübün sloganı "Més que un club" (bir kulüpten daha fazlası) cümlesidir. Barça marşı ise, Josep Maria Espinàs tarafından bestelenen Cant del Barça'dır.

Barcelona, La Liga'dan düşmeyen üç kulüpten biri olup, Real Madrid ile beraber İspanyol futbolunun en başarılı temsilcileridirler. 1928'de İspanyol Profesyonel Futbol Ligi La Liga'nın on kurucu üyesinden biri olan kulüp, 1929'da ligin ilk şampiyonu olmuştur. İspanya'da 24 La Liga şampiyonluğu, 27 İspanya Kupası, 10 Supercopa de España, 4 Eva Duarte Kupası ve 2 Lig Kupası şampiyonluğu bulunmaktadır. Avrupa'nın en başarılı kulüpleri arasında yer alan Barça 'nın 12'si Avrupa kupalarında olmak üzere, 16 uluslararası kupası bulunmaktadır. 5 Şampiyonlar Ligi, 4 Kupa Galipleri Kupası, 3 Fuar Şehirleri Kupası (günümüzdeki adıyla Avrupa Ligi), 5 UEFA Süper Kupası ve 2 Dünya Kulüpler Kupası 'nı müzesinde bulundurmaktadır. 1955 yılından beri, her sene Avrupa arenasında mücadele etmektedir.

Futbol takımı 2009 yılında mücadele ettiği 6 turnuvada da şampiyon olarak bir ilki gerçekleştirmiştir. Takım 2009 yılında Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupası, La Liga, Copa del Rey, Supercopa de España ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda şampiyonluğa ulaşmıştır. Kulübün stadyumu Camp Nou'dur ve taraftarlarına Culés denir, diğer ad ise Ultras Barça'dır. Kulübün taraftarları arasında, İspanya'nın şu anki başbakanı José Luis Rodríguez Zapatero da vardır.

FC Barcelona bünyesinde bir yedek futbol takımı (FC Barcelona B) ve bir genç futbol takımı (FC Barcelona C) da vardır. Bunlar dışında, kulübe ait profesyonel basketbol, hentbol, futsal ve patenli hokey takımları vardır.

Roma Barcelona maçı hangi kanalda? ile ilgili etiketler Roma Barcelona maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.