Roland Garros'ta Anastasia Pavlyuchenkova rüzgarı... 10 yıl sonra yeniden çeyrek finalde

Rus raket Anastasia Pavlyuchenkova, Belaruslu'ların belası oldu... Önce 3 numaralı seribaşı Aryna Sabalenka'yı eleyen 29 yaşındaki tenisçi, bugün de eski Grand Slam şampiyonlarından Victoria Azarenka'yı eledi. 10 yıl sonra Roland Garros çeyrek finali gören Pavlyuchenkova'nın rakibi Serena Williams ya da Elena Rybakina olacak.

Teniste sezonun 2. Grand Slam turnuvası olan Roland Garros'ta çeyrek finale gelindi. Tek kadınları son 32 turunda favori isimlerden Aryna Sabalenka'yı deviren Rus raket Anastasia  Pavlyuchenkova, son 16'da da Victoria Azarenka'yı turnuva dışına itti.

Turnuvaya Christina McHale galibiyetiyle başlayan Pavlyuchenkova ardından Avustralyalı güzel tenisçi Ajla Tomljanovic'i rahat geçmişti. Simona Halep'in katılmadığı, 1 numara Asleigh Barty ve 2 numara Naomi Osaka'nın da çeşitli nedenlerle erkenden ayrıldığı Paris'te en önemli favori konumuna yükselen Belaruslu raket Sabalenka'yı 3 sette deviren Pavlyuchenkova, aynı tarifeyi bir başka Belaruslu Azarenka'ya da uyguladı.

İlk seti 7-5 kaybeden 29 yaşındaki tenisçi, 6-3 ve 6-2'lik setlerle geri döndü ve adını 10 yıl aradan sonra Roland Garros çeyrek finaline yazdırdı. Dünya 32 numarası Pavlyuchenkova'nın  rakibi Serena Williams ya da Elena Rybakina olacak.

En son 2011 yılında Frans Açık çeyrek finali gören Pavlyuchenkova 2017'den beri 2. turun ötesini göremiyordu. Toprak kort sezonunda dikkat çekici sonuçlar elde eden Rus raket, Madrid yarı finalinde kaybettiği Aryna Sabalenka'dan rövanşı almıştı.  Pavlyuchenkova, WTA İstanbul'a ise ilk turda veda etti.

Roland Garros'ta Anastasia Pavlyuchenkova rüzgarı... 10 yıl sonra yeniden çeyrek finalde
Victoria Azarenka - Roland Garros 2021

 

SERENA WİLLİAMS-ELENA RYBAKİNA MAÇI SAAT KAÇTA? HANGİ KANALDA?

Kariyerinin 23. Grand Slam zaferini Paris'te yaşamak isteyen 40 yaşındaki Serena Williams ile Kazak raket Elena Rybakina'nın mücadelesi bugün TSİ 19.00 civarında başlayacak ve Eurospor 1 ile Eurosport 2'den naklen yayınlanacak.

Tek kadınlarda İstanbul'un şampiyonu Sorana Cirstea, Tamara Zidansek'e 2 sette yenilerek Roland Garros 2021'e son 16 turunda veda etti. Rumen raketi kolay geçen Sloven tenisçi Zidansek, kariyerinde ilk kez Roland Garros çeyrek finali gördü.

Günün diğer maçında ise Çekler'in inişli çıkışlı performanslarıyla tanınan genç ismi Marketa Vondrousova, ilk seti aldığı maçta İspanyol raket Paulo Bedosa'ya elenmekten kurtulamadı.

Roland Garros'ta Anastasia Pavlyuchenkova rüzgarı... 10 yıl sonra yeniden çeyrek finalde ile ilgili etiketler roland garros Victoria Azarenka Anastasia Pavlyuchenkova
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.