ROK'tan "Kusturmalı Boşnak Sak..su" savunması! "Geyik olsun diye söyledim..."

Rasim Ozan Kütahyalı'nın “Kusturmalı Boşnak Sak..su” şeklindeki ırkçı ve belden aşağı sözlerine karşı Boşnak ve Balkan dernekleri harekete geçti. Kütahyalı ise bu tepkiler üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada tartışmaya neden olan sözlerini "Dün bana yapılan şaka sonrası bayılır gibi oldum ve Ahmet Çakar beni kusturmaya çalışarak müdahale etti. O sırada kendime geldiğimde internetten böyle bir kusturma yöntemi var Çakar'da onu yapıyor diye yorumlar okudum. Hayatımda ilk kez duyduğum bir laftı. Bunu da canlı yayında geyik olsun diye söyledim. O sözle kastım Çakar'ın beni kusturmaya çalışması olayıydı" şeklinde savundu.

Beyaz TV'de yayınlanan “Beyaz Futbol” programında, dün gece Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı kendisine yapılan şakayı “Kusturmalı Boşnak Sak..su” diyerek niteledi.

Kütahyalı’nın ırkçı ve belden aşağı sözlerine tepkiler devam ediyor.

Balkan ve Boşnak dernekleri de konuyla ilgili açıklama yaptı. 13 derneğin “Ortak kamuoyu duyurusudur!” diyerek yaptığı açıklamada, “Kütahyalı’nın sarf ettiği bu sözler, kelimenin tam anlamıyla, belden aşağı, terbiyesizce, dini ve milli geleneklerimize uymayan sözcükler olmasının yanında, aynı zamanda ırkçı, aşağılayıcı, küçümseyici, tahrik edici, nefret ve hakaret içerikli sözlerdir” ifadeleri kullanıldı.

Rasim Ozan Kütahyalı hakkında hukuki işlem başlatacaklarını açıklayan dernekler, Beyaz TV ile Beyaz Futbol programını yapan ekibi de kınadılar.

İşte Boşnak ve Balkan derneklerinin yaptığı açıklama:

bosInaklar_acIAklama

ROK'TAN AÇIKLAMA

Rasim Ozan Kütahyalı da konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Kütahyalı, "Dün bana yapılan şaka sonrası bayılır gibi oldum ve Ahmet Çakar beni kusturmaya çalışarak müdahale etti. O sırada kendime geldiğimde internetten böyle bir kusturma yöntemi var Çakar'da onu yapıyor diye yorumlar okudum. Hayatımda ilk kez duyduğum bir laftı. Bunu da canlı yayında geyik olsun diye söyledim. O sözle kastım Çakar'ın beni kusturmaya çalışması olayıydı" sözleri ile kendisini savundu.

Yapılan açıklama şöyle:

rasim_cevap

ROK'tan "Kusturmalı Boşnak Sak..su" savunması! "Geyik olsun diye söyledim..." ile ilgili etiketler Rasim Ozan Kütahyalı Beyaz TV Ahmet Çakar kusturmalı boşnak saksosu boşnak dernekleri Beyaz Futbol