Roketsan'dan akılla mühimmatla Rusya'ya gönderme!

Rusya'nın Türk SİHA'larını hedefe koyduğu videosuna Türkiye Rus Pantsir savunma sistemini havaya uçuran bir video ile karşılık verdi. Roketsan'ın "Göklerde özgürlüğün yeni üyesi: MAM-T!" notuyla paylaştığı akıllı mühimmat MAM-T, hedef aldığı Rus Hava Savunma Sistemi Pantsir'i paramparça etti.

Roketsan, Rusya'nın Türk Silahlı İnsansız Hava Araçlarını (SİHA) hedef alan göndermesine aynı şekilde karşılık verdi.

SİHA'LARI HEDEFE KOYAN RUSYA'YA YANIT

Rusya'nın devlet televizyonu Rossiya 1, geçtiğimiz günlerde, 'Lantset' adlı kamikaze drone'unun tanıtım haberinde, hedef olarak Türk SİHA'larını hedef göstermişti. Rossiya 1'in Ukrayna-Rusya gerilimini anlatan "Rus Lantset kalkış yaparken Bayraktar TB2'lerin şansı yok" başlıklı haberde, Türkiye'nin Ukrayna'ya SİHA sattığı belirtilmiş ve Türk SİHA'ları hedef alınmıştı.

 

Suriye, Libya ve son olarak da Dağlık Karabağ'daki operasyonlarda Rus askeri unsurlarını yerle bir eden Türk SİHA'larına yapılan göndermeye yanıt gecikmedi.

PANTSİR'LER YOK EDİLDİ

Roketsan'ın sosyal medya hesaplarından Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen akıllı mühimmat MAM-T ile Rus yapımı Hava Savunma Sistemi Pantsir'i vurduğu animasyonu paylaşıldı.

MAM-T'NİN GÜCÜ

Roketsan tarafından milli olarak geliştirilen MAM (Mini Akıllı Mühimmat) ailesinin yeni üyesi MAM-T, bu testte ilk defa kullanıldı.

Roketsan'dan akılla mühimmatla Rusya'ya gönderme!

Daha yüksek harp başlığı etkinliği ve daha uzun menzil ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirilen MAM-T, Blok-1 konfigürasyonu hareketli ve sabit hedeflere karşı yüksek hassasiyet sağlayan mühimmat ve yarı aktif lazer arayıcı başlığa sahip.

Farklı platformlara uyumlu geliştirilen MAM-T, İHA'larda 30+ km menzil kabiliyeti ile zırhlı ve zırhsız araçlar, binalar ile su üstü hedeflerine karşı kullanılabiliyor.

Roketsan'dan akılla mühimmatla Rusya'ya gönderme! ile ilgili etiketler ROKETSAN Türkiye akıllı mühimmat
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.