Roger Federer ülkesinde onurlandırılacak!

İsviçre tarihinde bir ilke hazırlanıyor. Dünyaca ünlü tenisçi Roger Federer, ülkede yürürlükte olan para biriminin üzerine basılacak. Böylece İsviçre tarihinde ilk kez yaşayan bir insanın ismi ve fotoğrafı bir para biriminin üzerine basılacak.

Dünyanın çoğu kesime göre gelmiş geçmiş en iyi tenisçisi olarak kabul edilen İsviçreli Roger Federer, tenis dışında da tarihe geçmeye hazırlanıyor. 

38 yaşındaki yıldız tenisçinin ülkesi, kendisini onurlandırmak adına 20 İsviçre frankının üzerine sporcunun silüeti ve isminin basılı olduğu paraları basacak.

Roger Federer ülkesinde onurlandırılacak!
TARİHTE İLK OLACAK

Söz konusu paralar İsviçre tarihinde yaşayan biri için ilk kez basılıyor. Ocak ayında yürürlüğe girecek 20 gümüş frankın devamı olarak ise mayıs ayında altın 50 franklar dolaşıma çıkacak.

Roger Federer ülkesinde onurlandırılacak! - Resim : 2

Roger Federer ülkesinde onurlandırılacak! ile ilgili etiketler İsviçre Roger Federer para Tenis frank
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.