Rogar kapakları neden yuvarlaktır? Kanalizasyon kapağı neden yuvarlaktır?

Rögar kapaklarının yuvarlak olduğunu hepimiz biliriz. Ancak rogar kapaklarının neden yuvarlak olduğu üzerine pek düşünmeden geçeriz. Peki özel bir sebebi var mı? Rögar kapakları neden yuvarlaktır?

Rögar kapaklarının yuvarlak olmasının en başta gelen sebebi, kapağın her durumda delikten daha geniş olmasıdır.  Rogar kapaklarının neden yuvarlak olduğuna dair meraklı araştırmalar devame diyor. Birçoğunun yuvarlak olduğu gözümüze çarpan rögar kapaklarının yuvarlak oluşunun özel bir sebebi var mıdır?

Çemberin merkez noktasına göre bütün kenar noktalarının eşit uzaklıkta yer alması sebebiyle kapağı ne şekilde tutarsanız tutun tencerenin içerisine düşüremezsiniz. ... İşte bu sebeplerden ötürü tencereler her zaman yuvarlaktır. Benzer durumu rögar kapaklarında ve kavanozlarda da görmek mümkün.

RÖGAR KAPAKLARI NEDEN YUVARLARKTIR?

Rögar kapaklarının yuvarlak olmasının en başta gelen sebebi, kapağın her durumda delikten daha geniş olmasıdır. Kapağı tutan kenarlık düşmeyi imkansız hale getirir.

Rögar Kapakları Neden Yuvarlaktır? Cevaplayamıyorsanız Microsoft'ta  Çalışmayı Unutun! - onedio.com

Ancak rögar kapağının kare veye dikdörtgen olması halinde çarprazlama düşebilir. Aynı durum yuvarlak kapak için geçerli değildir. 

Kanalizasyon kapağı ve rögar kapağının yuvarlak olmasının sebebi, kapağın etrafındaki toprak basıncına dayanıklılığı artırmaktır. Yuvarlak şekil, basınca karşı en uygun şekildir.

Rögar Kapakları Neden Yuvarlaktır? Cevaplayamıyorsanız Microsoft'ta  Çalışmayı Unutun! - onedio.com

Yuvarlak kapak üretmek kare ya da dikdörtgen kapak üretmekten çok daha kolaydır. Kapaklar son derece ağır olduğu için en kolay taşınabilir ve hareket ettirilebilir şekil yuvarlaktır. Yuvarlak şekil ayrıca boşluğa daha kolay yerleştirilebilir. 

Rogar kapakları neden yuvarlaktır? Kanalizasyon kapağı neden yuvarlaktır? ile ilgili etiketler sağlık rögar kapak kanalizasyon neden yuvarlak
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.