“Rockefeller Türk genleri konusunda hayrına mı çalışıyor bilemiyorum”

Tarihçi yazar Prof. Dr. Metin Hülagü, Rockefeller Vakfı'nın da desteklediği ve Türkiye'de 4 bin kişinin DNA'sının incelendiği araştırmanın iyi niyetle yapılmadığını düşündüğünü söyledi. SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur'un sorularını yanıtlayan Hülagü, "Böyle bir vakıf Türk genini çok mu merak ediyor? Hayrına mı çalışıyor bilemiyorum. İnşallah hayrına çalışıyordur" dedi.

Aralarında Rockafeller Vakfı'nın da olduğu çok sayıda vakfın, yerli ve yabancı üniversitenin desteklediği bir araştırma tartışmalara neden oldu. Söz konusu araştırmada Türkiye'nin 81 ilinden 4 bin kişinin DNA'sı incelendi.

SuperHaber yazarı Prof. Dr. Metin Hülagü, SuperHaber YouTube kanalında yaptığı açıklamada araştırmanın iyi niyetli olmadığını düşündüğünü belirterek, "Böyle bir vakıf Türk genini çok mu merak ediyor? Hayrına mı çalışıyor bilemiyorum" ifadelerini kullandı.

SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur'un sorularını yanıtlayan Hülagü, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Benim gördüğüm Anadolu bir mozaik, hele hele Anadolu'da bazı şehirler hepten mozaik. İstanbul, Eskişehir gibi.. Çok göç almış, göçlerle kurulmuş, nüfusunun büyük bir kısmı göç üzerine oluşmuş şehirler bunlar. Kafkaslardan, Balkanlardan gler var. Anadolu hakikaten ana gibi bir diyar. Bütün Türk, Müslüman unsuru bünyesinde barındıran bir coğrafya. Ana gibi kucaklamış herkesi bir coğrafya. Dolayısıyla burada bir gen çorbası var. Türlü türlü genler var. Sonra bu genler evliliklerle vs daha da karışmış. Rockefeller bunu neden araştırıyor, neden ilgi duyuyor, böyle bir vakıf Türk genini çok mu merak ediyor? Hayrına mı çalışıyor bilemiyorum. İnşallah hayrına çalışıyordur."

“Rockefeller Türk genleri konusunda hayrına mı çalışıyor bilemiyorum” ile ilgili etiketler Metin Hülagü Türkiye araştırma DNA rockefeller

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.