Robot bir köpek balığı üretildi!

Çin’de bulunan bir akvaryumda robot balina köpekbalığı sergilendi. Robot balina köpekbalığı gerçek bir köpekbalığı gibi hareket edebiliyor, yüzebiliyor ve dalabiliyor.

Çin’in doğusundaki Şanghay'da bulunan bir akvaryumda 4.7 metre uzunluğundaki 350 kilogramlık biyonik robot balina köpekbalığı sergilendi.

Shenyang Aerospace Xinguang Grup ile bir ekip tarafından geliştirilen balina köpekbalığı gerçek bir köpekbalığı gibi hareket edebiliyor, yüzebiliyor ve dalabiliyor.

Sualtı Teknolojisi Laboratuvarı’ndan Fang Xuelin, “Her zamanki sualtı robotlarının aksine, robot köpekbalığımızda gerçek bir köpekbalığı gibi hareket edebilmesi için biyonik teknolojisi kullanılıyor” dedi. Robot balina köpekbalığını görmek için akvaryuma ziyarette bulunan bir kişi, “Fikri beğendim, deniz hayvanlarıyla uyumlu bir şekilde yaşamamızı sağlıyor” ifadelerine yer verdi.

Robot bir köpek balığı üretildi! ile ilgili etiketler robot köpekbalığı balina

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.