Rize'yi vuran sel ve heyelanların bilançosu belli oldu

Rize’de şiddetli yağış sonucu oluşan sel ve heyelanların bilançosu belli oldu.

Rize'de etkili olan yağışlar nedeniyle heyelanlar meydana geldi. Meydana gelen heyelanlarda maddi hasar oluşurken can kaybı yaşanmadı.

Rize'yi vuran sel ve heyelanların bilançosu belli oldu

Çayeli ilçesinde meydana gelen heyelanlar nedeniyle köy ve mahalle yollarında ulaşım kapanırken, Güneysu ilçesinde karayolu çöktü. Kentte meydana gelen sel ve heyelan sonrası hasar tespit çalışmaları yapıldı.

Rize'yi vuran sel ve heyelanların bilançosu belli oldu - Resim : 2

Yapılan hasar tespit çalışmalarında Çayeli ilçesinde konut, iş yeri ve araçlarda toplamda 5 milyon 556 bin 500 TL hasar meydana gelirken 148 çay üreticine ait 92,4 dekar çay bahçesi ve 8 adet arı kovanında hasar meydana geldi.

Rize'yi vuran sel ve heyelanların bilançosu belli oldu - Resim : 3

Yol açma ve temizleme çalışmaları ise İl Özel İdaresi, Karayolları, DSİ ve Çayeli Belediyesi tarafından 110 iş makinesi, 18 araç ve 210 personel tarafından sürdürülüyor.

Rize'yi vuran sel ve heyelanların bilançosu belli oldu ile ilgili etiketler Rize Çayeli Heyelan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.