Rıza Kayaalp, Tokyo 2020'de bronzla yetindi

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 130 kiloda mindere çıkan milli grekoromen güreşçi Rıza Kayaalp, İranlı rakibi Amin Mirzazadeh’i 7-2 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu. Kayaalp Tokyo’da elde ettiği bronz madalya ile Türkiye’nin olimpiyat oyunları tarihinde 3 olimpiyat madalyası kazananan 4. sporcusu oldu.

2012 Londra'da bronz, 2016 Rio'da da gümüş madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp, Tokyo 2020'yi de bronz madalyaya tamamladı. 31 yaşındaki grekoromen güreşçi üst üste 3 olimpiyatta da Kübalı rakibi Nunez'e mağlup olarak altın madalya hayaline kavuşamadı. Kayaalp, olimpiyat altını için Paris 2024'ü bekleyecek.

Rıza Kayaalp, Mithat Bayrak’ın kazandığı 1'er altın, gümüş ve bronz madalyanın ardından 3 olimpiyat madalyalı 2. güreşçi unvanını da kazandı. Efsane halterci Naim Süleymanoğlu ile Halil Mutlu ise 3'er olimpiyat altın madalyası kazanmıştı. Rıza Kayaalp Tokyo’da elde ettiği bronz madalya ile Türkiye’nin olimpiyat oyunları tarihinde 3 olimpiyat madalyası kazananan 4. sporcusu oldu.

4 kez Dünya, 10 kez de Avrupa şampiyonu olan Rıza Kayaalp, 38 yaşındaki Nunez'e takılmasa olimpiyat efsanemiz olabilirdi.

Rıza Kayaalp, Tokyo 2020'de bronzla yetindi

TARİHE GEÇTİ AMA SEVİNCİ BURUK

Bronz madalya mücadelesinin ardından konuşan Rıza Kayaalp, "Buruk bir sevinç yaşayarak tarihe geçmiş oldum. Güreşte ikinci kez 3 olimpiyat madalyası kazanmış sporcu olarak tarihe geçmek nasip oldu ama altın madalya olmadı." dedi.

Oyunlarda elinden gelen her şeyi yaptığını vurgulayan milli sporcu, "Kazanamadığım için üzülüyorum. Elimden gelen her şeyi yaptığım için bir yandan üzülmüyorum. Böyle tarihe geçmek de varmış." ifadelerini kullandı.

Kendisine destek veren herkese teşekkür eden Rıza Kayaalp, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeteneğimizi ülkemizin hizmetine sunmak bizim birinci görevimizdi. Bunu layığıyla yapabildiysek ne mutlu bize. Şimdiye kadar zaten birçok Avrupa ve dünya şampiyonluklarım var. Üçüncü kez de olimpiyat madalyasına sahip oldum. Daha ne yapabilirim ki, altın madalya eksik."

Rıza, güreşte Hamit Kaplan'ın yanı sıra halterde Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu gibi oyunlarda üç madalya alan bir sporcu olarak tarihe geçtiğinin hatırlatılması üzerine, "Böyle büyük şampiyonlar arasına girebilmek güzel şey. Belki dördüncü nasip olur. Şu an önemli olan bunun sevincini yaşamak. İleriye dönük şimdiden tarih belirlemek ve bunu konuşmak önemli değil." diye konuştu.

ARTİSTİK CİMNASTİKTE MADALYA GELMEDİ

Olimpiyat tarihimizde ilk defa finalde mücadele ettiğimiz artistik cimnastik atlama masası aleti finalinde sporcularımızdan Adem Asil 14.449 puanla 6., Ahmet Önder ise 14.066 puanla 7. sırayı aldı. 

İlk olarak podyuma çıkan Adem Asil, ilk atlayışında 15.266 puan aldı. Adem, sorun yaşadığı 2. atlayıştan 13.663 puanla çıktı. Milli cimnastikçi, ortalama 14.449'luk puanla 6. sırada yer aldı.

5. sırada yarışan Ahmet Önder ise ilk atlayışında 13.833 puan, 2. atlayışını ise 14.300 puanla geçti. Ahmet, ortalama 14.066'lık puanıyla 7. sırada kendine yer buldu.

Erkekler atlama masasında 14.783 puan alan Güney Koreli Jeahwan Shin altın madalyaya uzandı. Rusya Olimpiyat Komitesi'nden Denis Abliazin gümüş, Ermenistan'dan Artur Davtyan ise bronz madalya kazandı.

Rıza Kayaalp, Tokyo 2020'de bronzla yetindi - Resim : 2

Rıza Kayaalp, Tokyo 2020'de bronzla yetindi ile ilgili etiketler Rıza Kayaalp güreş tokyo 2020 Adem Asil Ahmet Önder yasemin adar Mijain Lopez Nunez
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.