Rıza Çalımbay: Bizim grup iyi gözüküyor

UEFA Avrupa Ligi'ndeki tek temsilcimiz Sivasspor, kuradan memnun... Teknik direktör Rıza Çalımbay gruptan çıkacak güçte olduklarını ve rotasyon yapmayacaklarını söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı, ülke puanına katkı yapacaklarını inandığını ilginç bir anısıyla beraber anlattı.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, beIN Sports'a kurayı değerlendirdi:

"Bizim grup, iyi gözüküyor. İnşallah, buradan çıkacağız. Yine de kolay grup değil. Villarreal'i zaten saymıyorum ama Qarabağ ve Maccabi güçlü takımlar. Biz de kadromuzu UEFA Avrupa Ligi'ne göre kurduk. Ben Denizlispor'dayken çok zor bir grup düştük. Lyon, Sparta Prag vardı. Porto vardı. Eledik. Avrupa Ligi'nde tek takım olmak baskı yaratmıyor, hırs yaptırıyor. Ülke puanına katkı sağlayacak takım olmak bizi motive ediyor. Hem kendimiz için, hem ülke için oynayacağız.

"Avrupa'da başka kadro kullanmayacağım. Ben Denizlispor'dayken Lyon deplasmanına takımın yarısını götürmeyelim demişlerdi, nasılsa eleneceğiz diye. Reddettim, Lyon'u eledik. Alacağımız her galibiyet bize Türkiye'de çok büyük bir moral verecek. Gruptaki maçların hepsi zor olacak. Farkındayız. Benim tek korkum sakatlıklar. Onun dışında hiçbir şeyden korkmuyorum. Hepsiyle rahatlıkla oynarız."

"3 rakibimizi de ezberleyeceğiz. Sorumluluğumuzu biliyoruz. Türkiye için puan almamız şart. Hırslıyız, istekliyiz. Gruptan çıkmak için ne gerekiyorsa yapacağız." 

Rıza Çalımbay: Bizim grup iyi gözüküyor ile ilgili etiketler Sivasspor UEFA Avrupa Ligi Rıza Çalımbay