Rıza Çalımbay: Türkiye için oynayacağız

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ,UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nun 2. haftasında sahalarında Maccabi Tel-Aviv takımına karşı oynayacakları maç öncesinde Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya takım kaptanı Hakan Arslan da katıldı.

UEFA Avrupa Ligi I Grubu’ndaki 2. maçında yarın sahasında İsrail ekibi Maccabi Tel-Aviv ile karşılaşacak olan Sivasspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, "Bizim şu andaki tek hedefimiz Türkiye için oynamak. Ne kadar puan alırsak o kadar Türkiye'ye faydası gelecek. O bilinçteyiz ve bu maça da ona göre hazırlanıyoruz" dedi.

LİG BAŞKA, BU MAÇLAR BAŞKA

Çalımbay, rakipleri Maccabi Tel-Aviv’in güçlü bir ekip olduğunu söyleyerek, "Her şeyden önce Sivasspor’u Avrupa Kupaları'na götürdüğümüz için çok mutluyuz. Maccabi Tel-Aviv maçı bizim için önemli bir maç. Kendi sahamızda oynuyoruz ve bu maçı mutlaka çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Ben takımıma yürekten inanıyorum, güveniyorum. Lig başka, bu maçlar başka. Bunun ayrımını yapıyoruz.

Tel-Aviv takımının da ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz. Rakibimizin daha önce Avrupa Kupaları'na katıldıklarını biliyoruz. Son maçlarını seyrettik, ona göre tedbirlerimizi alacağız. Kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Tek sıkıntımız bir kaç tane arkadaşımızın sakat olması, onun dışında hiçbir sıkıntımız yok. Herkes heyecanla, coşkuyla, arzulu ve istekli bir şekilde bu maçı bekliyor" dedi.

Rıza Çalımbay: Türkiye için oynayacağız

SÜPER LİG'İ BOŞVERMEDİK

Çalımbay, bu tür maçları Türkiye için oynadıklarını ifade ederek, "İspanya'ya giderken 4-5 arkadaşımızı götüremedik. Yine sakat arkadaşlarımız var, onlardan yararlanamayacağız. Ama bu demek değildir ki ligi burada boş verdik. Biz bu maçları Türkiye için oynuyoruz, hem de kendimiz için oynuyoruz. Başakşehir'e de başarılar diliyorum. Sivasspor buraya gelirken hiç kimseden bir destek alıp gelmedi. Taraftar ve Sivas halkının çok büyük desteğiyle geldi.

Biz manevi bir destek görmedik. Türkiye için oynuyoruz, başarılı olmamız için ona göre manevi yönden destek vermeleri gerekiyor. Gurur duymamız gerekiyor ne kadar puan alırsak o kadar Türkiye'ye faydası gelecek. O bilinçteyiz ve bu maça da ona göre hazırlanıyoruz. Bizlerin manevi desteğe ihtiyacı var, bu takıma her türlü desteğin verilmesi gerekiyor. Özellikle de basının destek vermesi gerekiyor. Bizim tek hedefimiz bu maçı kazanmak başka bir düşüncemiz yok" dedi." ifadesini kullandı.

Rıza Çalımbay: Türkiye için oynayacağız - Resim : 2

İlk maçında evinde Azerbaycan ekibi Qarabağ’ı 1-0 yenen Maccabi Tel Aviv, özel uçakla Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’na ulaştı. Kafiledekiler, pasaport işlemlerinin ardından kendilerini bekleyen otobüsle havalimanından ayrılarak kamp yapacağı otele geçti. Maccabi Tel Aviv, DG Sivasspor maçının hazırlıklarını bu akşam, müsabakanın oynanacağı Sivas Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak. 

Rıza Çalımbay: Türkiye için oynayacağız ile ilgili etiketler Sivasspor UEFA Avrupa Ligi Maccabi Tel Aviv Hakan Arslan