Risk yoksa diğer kademeleri de açarız

Yüz yüze eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okullarımızı 21 Eylül'de yeniden açma konusunda büyük bir çaba içerisindeyiz. Olası tüm koşullara göre planlamalarımız hazır" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gümüşoluk İlkokulu'nda, eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme tedbirleri kapsamında "Okulum Temiz Belgesi" takdim töreninde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un konuşmasından satır başları;

Özel okullarda 8. ve 12.sınıflar hariç destekleme ve yetiştirme kursu adı altında yüz yüze eğitime izin verilmeyecek. Diğer kademelerde tek bir okul alırsa cezayı müeyyide uygulanması gerekir.

Bu kararlar MEB'in tak başına alacağı kararlar değil. 27 Ağustos'ta hijyen geliştirme ve enfeksiyonu önleme protokolü yaptık. Ayrıntılı simülasyanlar yaptık.

"2 BİN DENETMENİMİZ GÖREV YAPIYOR"

Öğrenci bilgilendirme, veli bölgilendirme kılavuzlarını aldık. 2 bin denetmenimiz görev yapıyor. Okulların denetimlerini yapmaya devam ediyoruz.

Bir okulun okulum temiz belgesini alması yetmiyor, TSE ile birlikte geliştirdiğimiz çalışmalar devam ediyor, bir yazılım geliştirdik.

Veliler için eğitim kurumlarında ne tür eğitimler olabilir, videolar, kamu spotları oluşturularak çocuklarımız için de velilerimiz için de sürekli bir sürdürülebilir bakış açışına sahip olduğumuz söylenebilir.

"BU TOPLUMSAL BİR MESELE"

Maske dezenfektan konusunda bir endişemiz yok. Biz bini yapmak zorundayız, fakat bu toplumsal bir mesele. Toplumun tüm fertlerinden bu desteği bekliyoruz. Okullar açılmazsa ne kaybederiz konusunda çok ciddi tartışmalara ihtiyacımız var.

"RİSKİN OLMADIĞI KADEMELERİ DE AÇARIZ"

Bu belgeyi başlangıç olarak bu okula verdik. Hangi okul hazır bakacağız ve bu belgeyi vermeye devam edeceğiz.

Bize şu kademelerde riskin olmadığı söylendiğinde biz o kademeleri de açarız.

Çocuklarımızın mesafelerine uygun öğretim programının sığacağı bir seyretmeden söz ediyoruz. Bunun oranı nasıl olacak bütün bunları zaman gösterecek.

"CANLI DERS VEREBİLEN SAYILI ÜLKELERDENİZ"

Dünyada video canlı ders verebilen 2-3 ülkeden birisiyiz, erişemediğimiz çocuklarımıza nasıl erişiriz bununla ilgili çalışmalar içindeyiz. Onlara kitap dağıttık.

Bazı altyapı eksikliği olan bölgelerde alınması gereken tedbirleri çalışıyoruz.

"HES KODU ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Mücbir sebeplerin olduğu zaman hukukun gereği olarak sebeplerimiz var, tüm servislerimizin şoförlerimizin HES kodu vasıtasıyla denetlenebildiği bir çalışma yapıyoruz bunun ayrıntılarını açıklayacağız.

"TENEFFÜSLERDE TEMASSIZ OYUN"

Bizim coğrafyamızda oynanan oyunların listesini çıkardık. Bunların için temazsız oyunlar diye bir kitapçık hazırladık. Bu oyun başlarında da bir okulda denedik. Tüm Türkiye'de yaygınlaştıracağız.

 

Risk yoksa diğer kademeleri de açarız ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı Ziya Selçuk okulların açılması korona önlemleri
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.