Rıdvan Dilmen'den Lucescu yorumu: Türk futbolunun bitişidir

Milli takımın başına Lucescu'nun getirilmesinden sonra ünlü spor adamları bu gelişmeyi değerlendirdi. NTV Spor'da gerçekleştirelen canlı yayında Lucescu gelişmesini değerlendiren spor adamlarından biri de Rıdvan Dilmen'di. Dilmen, "Bu, Türk futbolunun bitişidir. 14 yıldır Lucescu'dan başka hoca bulunamıyorsa bütün teknik adamlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gidip atsınlar kendilerini." dedi.

Usta yorumcular, NTV Spor'da Milli Takım'ın başına Lucescu'nun getirilmesiyle ilgili çok çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

MEHMET DEMİRKOL'UN YORUMU

Lucescu Milli Takım performasını bilmiyoruz. Biz onu futbol takımlarındaki başılarından biliyoruz. Milli Takım başındaki performansını göreceğiz.

Lucescu Fatih Terim'in ayrılmasından sonra ilk düşünülen isim olmuştu. Lucescu'dan önce Şenol Güneş'le görüşülmesi olağan bir durumdu. Güneş beklentilerinin sonlandırılması gerekiyordu. Beşiktaş'ın tepkisinden sonra Lucescu'ya gidildi. Lucescu'nun performansını zaman gösterecek.

Lucescu Arda'yı çağırmaya en yakın teknik adam çağırırısa o çağırır. Fatih hocanın hatalarından en büyüklerinden birisi Arda Turan'dır. Ama Arda Milli Takımı kendisi bıraktı. Lucescu Milli Takım'ın başına geçtikten sonra "Arda ben geri geliyorum" derse kime bişey diyemez.

CEM DİZDAR: MİLLİ TAKIMI TOPARLAYACAK BİR İSİM

Bence olması gereken böyle bişeydi. Münakaşaların önü kesildi. Terim'in görevi sonlanmasından sonra yabancı hoca doğru tercihti. Şimdi doğrusunu istersen bu çok skora dayalı bir karar değil. Suların durulması için yapılmış bir hamle, toplumda huzura kavuşması için Lucescu en iyi tercihti. Yıldız oyuncuları mutlu ederek takıma katma tecrübesi olan bir hoca, ligimizi biliyor bu avantajı olacaktır. Milli Takımı toparlayacak bir isim. Elinde sihirli bir değnek yok ama durumu düzeltecektir.

ERCAN TANER: FUTBOL FELSEFESİNİ ÇOK İYİ BİLEN BİR HOCA

Çok iyi oldu artık o tartışmalar bitti. Şenol Güneş mi Abdullah Avcı mı, Mustafa Denizli mi derken bu iş çok uzamıştı. Lucescu futbol felsefesini çok iyi bilen bir hoca. Futbolculuk zamanında Dinamo Bükreş'de büyük başarılar kazanmıştı. Bu dönemini merak edenler bakabilirler. Shaktar'ı kimse tanımazken Shaktar'ı baştan kuran ve dünyaya tanıtan isimdir.

Takım kurmada, futcolcular ile iyi ilişkiler kuran, yıldız futbolcuları çok iyi yönlendiren bir teknik adamdır.
Ukrayna Milli Takımı da etkilecektir. Ukranayı hem teknik adamını hemde futbolcularını etkileyecektir. Ukrayna'yı çok iyi bilen bi adam

BU, TÜRK FUTBOLUNUN BİTİŞİDİR

Dilmen şunları söyledi:

'TÜRKİYE'DEKİ BÜTÜN TEKNİK ADAMLAR KENDİNİ KÖPRÜDEN ATSIN'

"Hakikaten enteresan. Şöyle söyleyeyim, benim için bütün insanlar eşittir. Lucescu da çok değerli bir teknik adam. Lucescu'nun da milli takımın başına gelmesi doğaldır. Türk futbolu açısından düşündüğümüz zaman da bütün teknik adamlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gidip atsınlar kendilerini."

'TÜRK FUTBOLUNUN BİTİŞİDİR'

"Bu, Türk futbolunun bitişidir. Koskoca Galatasaray Kulübü başkanı oraya gidiyor. Koskoca Şenol Güneş, onunla konuşuyorsunuz. Koskoca Galatasaray'ı Lucescu reddediyor. Galatasaray Başkanı yazık, 5 saat boyunca boşuna gidip gelmiş. Arkadaşlar kusura bakmasınlar, 80 milyonluk ülkede 14 yıldır Lucescu'dan başka hoca bulamıyorlar... İzleyenler bugünün tarihini yazsınlar."

'TFF MİLLETİN AKLIYLA OYNUYOR'

"Benim için Dünya Kupası'na gitmemek önemli değil. Türkiye Futbol Federasyonu'nu tebrik ediyorum. 14-15 gündür de milletin aklıyla oynadıkları için ayrıca tebrik ediyorum."

Rıdvan Dilmen'den Lucescu yorumu: Türk futbolunun bitişidir ile ilgili etiketler Milli Takım Rıdvan Dilmen Mehmet Demirkol Mircea Lucescu yorum ercan taner
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.