Rıdvan Dilmen: UEFA'nın hazırladığı rapor taraflı!

Usta yorumcu Rıdavan Dilmen kişisel internet sitesindeki yazısında 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Almanya'da yapılması kararını değerlendirdi.

İşte UEFA'nın taraflı davrandığını ve hazırlanan raporlarda tezatlık bulunduğunu belirten Dilmen'in http://www.ridvan8.com/ isimli kişisel sitesinde yayımlanan o yazısı...

UEFA 2024’Ü ALMANYA’YA VERDİ
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın hangi ülkede olacağı saat 16:00 itibarıyla açıklandı. 12-4’lük bir oy ile Şampiyona’nın Almanya’da yapılması kararlaştırıldı. Bu kararı ve oy farkını normal karşılıyorum.

''Şu andaki uluslararası konjonktür ve lobiler Almanya’yı seçti. Bizim yine de, ilerki süreçlerde vazgeçmeden adaylığa devam etmemiz gerekmektedir.”

Daha önce %100 Futbol programında da söylediğim üzere; bizim şansımızın zaten az olduğunu düşünüyordum. Çünkü UEFA’nın, 15 gün önce hazırlamış olduğu rapora da baktığımda, taraflı olduğunu görmüştüm. Bu rapor, daha önce aldıkları kararlarla tezatlık içeriyordu.

“KARARLAR TEZATLIK İÇERİYOR”
2019 Süper Kupa finalinin UEFA tarafından Beşiktaş Vodafone Park Stadından oynanması kararlaştırılmıştı. Aynı şekilde 2020 Şampiyonlar Ligi Finali de Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. Avrupa Şampiyonası ile ilgili olumsuz rapor veren UEFA’nın bu müsabakaların Türkiye’de oynanması kararını vermesi, tezatlığı gösteriyor.

UEFA Almanya ile ilgili olumsuz tek bir kelime etmemiştir. Mesut Özil ve İlkay Gündoğan meselesinde ortaya çıkan ırkçılık ile ilgili tek bir söz göremedik.

“FEDERASYON ELİNDEN GELENİ YAPTI”
Meseleye bir de bizim tarafımızdan bakmak gerekiyor. Federasyon bu şampiyonayı alabilmek için elinden geleni yaptı. Sunumlarımız gayet güzeldi. Ancak seçilen şehirlerde eksiklik vardı. Açıkçası ben Türkiye’nin güzide şehirlerinden İzmir’in Atatürk Stadyumu’nun olmasını beklerdim. Selçuk, Efes, Meryem Ana, Kuşadası, Çeşme gibi turistlik bölgeler ve ulaşımın oldukça kolay olması İzmir’i öne çıkaran faktörlerden olmalıydı, ama olmamasına şaşırdım. Ayrıca Türkiye’nin yüzlerinden biri olarak da Nusret’in kullanılmasını anlamsız ve gereksiz buldum.

Herşey tam olarak nizami olsaydı ve hiç bir eksiğimiz olmasaydı dahi, sonuç değişmeyecekti. Çünkü UEFA taraflı davranmıştır. Oylamada lobilerin etkisi çok fazla olmuştur.

“BİZ BÜYÜK TURNUVALARI HAK EDİYORUZ”
Biz dördüncü kez Avrupa Şampiyonluğu oylamasında kaybettik. Şu andaki uluslar arası konjonktür ve lobiler Almanya’yı seçti. Bizim yine de, ilerki süreçlerde vazgeçmeden adaylığa devam etmemiz gerekmektedir. Ülkemiz güçlü bir ülke ve büyük turnuvalara ev sahipliği yapmayı hakediyoruz. Bunu Avrupa halkı da iyi biliyor.

Rıdvan Dilmen: UEFA'nın hazırladığı rapor taraflı! ile ilgili etiketler Rıdvan Dilmen euro 2024
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.