RİDEF Kadın Kolları Başkanı Ayşe Morgül’den tepki

RİDEF Kadın Kolları Başkanı Ayşe Morgül, Sakarya’da yaşanan insanlık dışı olaya tepki göstererek “Özgecan veya Emani ne fark eder?” diye sordu.

Rize Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı ve Evrensel Kadın Platformu Kurucu ve Sözcüsü Ayşe Morgül yapılan basın açıklamasında “Suriyeli Emani’yi ülkesine, çok acı bir biçimde Özgecan’ımızı uğurlar gibi uğurladık” diyerek gerekli tepkinin gösterilmemesini eleştirdi.

Federasyon tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

ÖZGECAN VEYA EMANİ NE FARK EDER!

Ülkemiz içeriden ve dışarıdan kuşatılmış eşi görülmemiş bir savaş veriyoruz. Sadece ülkemizde değil bulunduğumuz coğrafyada sürekli kaos çıkartılmakta, Batılı beyaz’ın refah içinde yaşaması için kadim Mezopotomya topraklarında kadın erkek, çoluk çocuk fark etmeksizin insan kanı akmasını birincil şart olarak gören Siyonizm ve Vatikan işbirliği karşısında Türk devleti ve halkı canıyla, malıyla insanlık onuruna yakışır karşı bir duruş sergilemekte.

Ancak bu süreçte, mütecavizler ya da düşüncesizler sebebiyle münferit olaylar da olmuyor mu? Oluyor her yerde olduğu gibi. Bizlere düşen görev bu çirkin olayları en aza hatta hiçe indirmek. Bizler Suriyeli muhacirlere kapımızı açtık, açmak zorundaydık insanlık bunu gerektiriyor çünkü.

Sakarya’da yaşanan elim hadise bize çok daha dikkatli olmamız gerektiğini öğretti keşke böyle bir hadise yaşanmasaydı ve bizler insanlığımızı bir kez daha sorguya çekmek durumunda kalmasaydık.

Suriyeli Emani’yi ülkesine, çok acı bir biçimde Özgecan’ımızı uğurlar gibi uğurladık. İkisi de hayatlarının baharında vahşice katledildi. Biri karnında ve yanındaki bebeği ile diğerini ise hayalleriyle birlikte kara toprağa emanet ettik. Sanki yeryüzünün altının üstünden daha emin ve güvenilir olduğunu haykırır gibiydik. Maalesef artık durum bu! Çıkar savaşları, ahlakî erozyon insanlığın altını üstüne getirmiş durumda.

Çıkar savaşları sadece uluslar arası alanda değil insanların kendi elleriyle kurdukları en küçük kuruluşlarda bile kendini gösteriyor. Kuruluş amaçlarına uygun hareket etmekten çok gösterişli toplantılarla gündem olmaktalar. Özgecan olayında olduğu gibi ayağa kalkması gereken kadın hakları kuruluşlarından yeterli ilgiyi göremedi Emani’nin başına gelenler. Muhacir olması mıydı buna engel olan? Oysa hassasiyetimiz daha ince olmalıydı, çünkü biz Ensar’dık değil mi? Türk misafirperverliğinin dünyada eşi yoktu hani? Bize ne oldu acaba? Nefsi ve şahsî menfaatlerimizi ikinci plana koymamız gerekmiyor mu? Bu olayları gerçekleştirenleri ve sessiz kalan oluşumları temsil ettiğim kurumlar adına, bir kadın ve anne olarak şiddetle kınıyorum.

Kadına – çocuğa- insanlığa yapılan bu vahşetlerin son bulması dileğiyle en emin olana emanet olunuz.

RİDEF Kadın Kolları Başkanı Ayşe Morgül’den tepki ile ilgili etiketler Sakarya ridef ayşe morgül vahşet
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.