Rezidanstaki işkencelerde ikinci perde: 3 sanık ilk kez hakim karşısında

Konya'da rezidansa çağırdıkları Demet Aydın'ın vücudunda sigara söndürüp saçlarını kesen ve işkence eden tutuklu 3 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.

Konyada rezidansa çağırdıkları Demet Aydın’ın (21) vücudunda sigara söndürüp, saçlarını kesen ve işkence yapan tutuklu sanıklar Murat Demirci (41), nişanlısı Sara Demir (24) ve arkadaşları Tuğba Demirci (22) bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme suçlamaları kabul etmeyen sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşması sonrası açıklamalarda bulunan avukat Furkan Avcı, “Müvekkilimiz bayram öncesi bu yaşadıklarını kaldıramayıp çok sayıda hap alarak intihar girişiminde bulundu. Çok şükür şuan sağlık durumu iyi ancak psikolojik destek almayı sürdürüyor. Biz sanıkların en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Türkiye günlerce kafe işletmecisi Murat Demirci, ortağı ile nişanlısı Sara Demir ile arkadaşları Tuğba Demirci’nin bir rezidansa götürdükleri Demet Aydın ve iç mimar Merve Kaya’ya (27) yapılan işkenceyi konuşmuştu. Sanıklar Merve Kaya dosyasından geçtiğimiz hafta tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilirken, Demet Aydın’a yönelik eylemleri nedeniyle de tutuklu yargılandıkları davada ilk kez hakim karşısına çıktı. 

Rezidanstaki işkencelerde ikinci perde: 3 sanık ilk kez hakim karşısında

‘SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER’

Davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Her üç sanıkta Demet Aydın’ın vücudunda herhangi şekilde sigara söndürmediklerini, telefonunu gasp etmediklerini ve saçlarını kesmediklerini ileri sürdü. Mahkeme başkanı sanık Tuğda Demirci’ye dosyada bulunan ve ‘Masal’ isimli arkadaşına attığı mesajları sordu. Demirci’nin cevabı ise şok etkisi yarattı. Tuğba Demirci, “Erkek arkadaşım benimle konuşmuyordu. Masal’ın İsmet’le oturduklarını öğrendim. Bu nedenle hem hava atmak hem de İsmet’in benimle ilgilenmesini sağlamak için whatsapptaki yazışmaları Masal ile yaptım” dedi. 

Rezidanstaki işkencelerde ikinci perde: 3 sanık ilk kez hakim karşısında - Resim : 2


‘DEHŞETİN İZLERİ TELEFONDA’

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanık Tuğba Demirci’nin telefonundan çıkanlar yaşanan dehşeti gözler önüne serdi. Telefonunda ‘Masal’ ismiyle kayıtlı olan kişiye genç kızın ellerini bağladıkları mavi ip ve kestiği saçların fotoğrafını gönderen Demirci, yazışmalarında ‘Saçını, elbisesini kestim. İki kızı dövdük, üçüncü kıza gidiyoruz. İkisinin de saçını kestim. Yüzünde sigara söndürdük. Benim evimde dövdük” mesajları yer aldı. Demirci’nin telefonunda genç kızı dövdükleri eğilmiş çek pas sopasının fotoğrafı da yer aldı. 

 

İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞ

Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Demet Aydın’ın avukatları genç kızın yaşadıklarını kaldıramayarak intihar girişiminde bulunduğu söyledi. Avukat Furkan Avcı, “Demet bayramın hemen öncesinde kullandığı psikiyatri ilaçlarını çokça alarak intihar girişiminde bulundu. Çok şükür hastaneye yetiştirilerek tedavi altına alındı. Şuanda sağlık durumu iyiye gidiyor ve psikolojik destekte alıyor. Yaşadıkları herkesin kaldırabileceği bir durum değil. Duruşmada ise sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Ama mesajlarla ve raporlarla görülen işkenceler sabit. Tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Biz en ağır cezayı almaları için gerekli tüm mücadelemizi vereceğiz” diye konuştu.

Rezidanstaki işkencelerde ikinci perde: 3 sanık ilk kez hakim karşısında ile ilgili etiketler Konya murat demirci rezidans
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.