"Reyhanlı'da Suriyelilerden AK Parti adayına destek yürüyüşü" iddiası! Gerçek bakın ne çıktı...

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Hatay Reyhanlı'da Suriyelilerden AK Parti adayına destek yürüyüşü." iddiasının doğru olmadığı ortaya çıktı. İddiaya konu olan görüntülerdeki kişiler Reyhanlı'da yaşayan Şanlıurfalı aileler olduğu belirtildi.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Hatay Reyhanlı'da Suriyelilerden AK Parti adayına destek yürüyüşü." iddiası ile ilgili açıklama geldi. 

İddiaya konu görüntülerin incelendiğinde görüntülerdeki kişilerin Reyhanlı'da yaşayan Şanlıurfalı bazı aileler olduğu, ön plana çıkarılan kişinin ise bu ailelerin kanaat önderi olarak bilinen Y. Kılıç olduğu belirtildi. 

İşte DMM'den yapılan açıklama: 

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili, "Hatay Reyhanlı'da Suriyelilerden AK Parti adayına destek yürüyüşü." iddiası doğru değildir. İddiaya konu görüntülerle ilgili yapılan araştırma sonucunda, görüntülerdeki kişilerin Reyhanlı'da yaşayan Şanlıurfalı bazı aileler olduğu, ön plana çıkarılan kişinin ise bu ailelerin kanaat önderi olarak bilinen Y. Kılıç olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca açılan bayraklarda ise Arapça olarak aşiret isimleri yazdığı bilgisine ulaşılmıştır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz

"Reyhanlı'da Suriyelilerden AK Parti adayına destek yürüyüşü" iddiası! Gerçek bakın ne çıktı...

"Reyhanlı'da Suriyelilerden AK Parti adayına destek yürüyüşü" iddiası! Gerçek bakın ne çıktı... ile ilgili etiketler Suriyeli Hatay Reyhanlı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.