Reuters muhabiri İsrail'den gelen roket saldırısında öldü

Haber ajansı Reuters'tan yapılan açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde görev yapan Reuters kameramanı İssam Abdullah, İsrail tarafından gelen roket saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Olayda aynı zamanda 6 gazeteci de yaralandı.

Aralarında Al Jazeera ve Agence France-Presse'nin de bulunduğu gazeteci grubu, İsrail ordusu ve Lübnan arasındaki sınır çatışmaları sırasında İsrail sınırına yakın Alma al-Shaab yakınlarında görevdeydi.

İsrail tarafından gelen roket füzelerin isabet etmesi sonucu Reuters video muhabiri öldürüldü ve altı gazeteci de yaralandı.

Reuters, X Arapça sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Abdullah'ın hayatını kaybettiği dünkü saldırıya ilişkin güncel bilgileri paylaştı.

Açıklamada, Reuters televizyonu kameramanının İsrail tarafından fırlatılan roket nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi.

Saldırıda 2 gazetecisi yaralanan Katar merkezli Al Jazeera medya ağı da Lübnan'ın güneyinde gazetecilere yönelik saldırıdan İsrail'i sorumlu tutmuştu.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, dün yaptığı açıklamada İsrail'in ülkenin güneyindeki sınır bölgesinde gazetecileri direkt hedef alan bir saldırı gerçekleştirdiğini belirtmişti.

Öte yandan AA muhabirine konuşan İsrail ordusu sözcülüğünden bir yetkili, olayı reddetmedikleri gibi onaylamadıklarını, detayları incelediklerini söylemişti.

Reuters muhabiri İsrail'den gelen roket saldırısında öldü ile ilgili etiketler İsrail Reuters Lübnan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.