Resmi Gazete'de yayınlandı: 5 ilde petrol aranacak

Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile birlikte iki şirkete Hakkari, Mardin, Mersin, Siirt ve Şırnak'ta petrol tarama izni verildi.

Resmi Gazete'de yayınlanan karar uyarınca iki şirket, beş ilde petrol arama çalışmaları gerçekleştirecek.

Hakkari ve Mersin'de bulunan sahalar Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilirken, Derkim Poliüretan Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ise Mardin, Siirt, Şırnak'taki sahalar için petrol arama ruhsatı sağlandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından alınan karara göre, TPAO'ya Mersin'de denizde bulunan 2 bin 349 ve 39 bin 581 hektarlık alanlar için 8 yıl, Hakkari'de karadaki 34 bin 705 hektarlık saha için de 5 yıl için ruhsat verildi.

Mardin, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan 30 bin 701 hektarlık saha için ise Derkim Poliüretan Sanayi ve Ticaret AŞ 5 yıl sürmek üzere petrol arama ruhsatı aldı.

Resmi Gazete'de yayınlandı: 5 ilde petrol aranacak ile ilgili etiketler Petrol Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Resmi Gazete ruhsat
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.