Resmi Gazete'de yayımlandı: Koronavirüs cezaları iade ediliyor! İşte ihtiyacınız olan başvuru formu...

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla uygulanan idari para cezalarından vazgeçti. Cezasını ödeyen vatandaşlar bu paraları iade alabilecek. Bu kapsamda tahsil edilen para cezalarının iadesiyle ilgili başvuru formu Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, koronavirüs salgınının ilk kez görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden 9 Kasım 2022 tarihine kadar geçen dönemde, tahsil edilen cezalardan vazgeçti.

Bu bağlamda, cezayı ödeyen vatandaşların parası iade edilecek. Parasını iade almak isteyen vatandaşlar için gerekli olan başvuru formu da Resmi Gazete'de yayımlandı.

YÜKSEK MAHKEME'DEN KARAR

Tebliğde, salgının yayılmasını önlemeye dönük idari yaptırımlar kapsamında, aykırı fiiler nedeniyle tahsil edilen cezalarla ilgili Anayasa Mahkemesi'nin 5 Nisan 2023 tarihli kararı hatırlatıldı. "Tahsil edilmiş olan idari para cezaları iade edilmez" hükmünün Yüksek Mahkeme tarafından iptal edildiği bilgisi paylaşıldı.

SON TARİH 31 ARALIK

Buna göre ödenen cezalar, tahsilatı yapan idari birime 31 Aralık 2024 tarihine kadar yapılacak başvurunun ardından, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca belirlenecek usul ve esaslara göre iade edilecek. Tahsil edilen para cezalarının iadesiyle ilgili başvuru formu da Resmi Gazete ekinde yer aldı.

İşte başvuru formu:

 Resmi Gazete'de yayımlandı: Koronavirüs cezaları iade ediliyor! İşte ihtiyacınız olan başvuru formu...

Resmi Gazete'de yayımlandı: Koronavirüs cezaları iade ediliyor! İşte ihtiyacınız olan başvuru formu... ile ilgili etiketler Koronavirüs başvuru
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.