Resmi Gazete'de yayımlandı: Bartın maden kazası için araştırma komisyonu kuruluyor

Bartın Amasra'da 41 madencinin hayatını kaybettiği maden patlamasının araştırılması için bir meclis araştırması komisyonu kurulmasına yönelik alınan karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden kazasının tüm yönleriyle araştırılarak benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir meclis araştırması komisyonu kurulmasına dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

DETAY İÇİN TIKLAYINIZ

İşte Resmi Gazete'deki kararın detayları:

Bartın'ın Amasra Ilçesinde Meydana Gelen Maden Kazasının tüm yönleriyle araştınlarak benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Anayasa'nın 98'inci, içtüzüğünün 104 ve 105. maddeleri uyannca bir Meclis araştırması açılmasına, bu araştırmayı yapacak komisyonun 21 üyeden kurulmasına, komisyonun çalışma süresinin Başkan, Başkanvekili, Sözcü ve Katip seçimi tarihinden başlamak üzere 3 ay olmasına ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışmasına, Genel Kurulun 19.10.2022 tarihli 9'uncu Birleşiminde karar verilmiştir.


.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Bartın maden kazası için araştırma komisyonu kuruluyor ile ilgili etiketler Bartın Maden kazası Resmi Gazete
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.