Resmi Gazete yayımladı: İlaç fiyatlarına zam geldi

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, bugünden itibaren geçerli olmak üzere ilaçlara %25 zam geldi. İlaç fiyatını belirleyen euro değeri %25 artırıldı. İlgili karar ile eczacı kârlarında da artışa gidildi. %16 ürün grubunu %18'e, %12 olan ürün grubundaki kâr payı da %13'e yükseltildi.

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, bugünden itibaren geçerli olmak üzere tüm ilaçlara %25 zam geldi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar’a göre ilaç fiyatını belirleyen euro değeri %25 artırıldı.

Madde 2’ye eklenen geçici bir madde ile, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan Türk lirası cinsinden bir euro değerinin artırıldığı belirtildi.

Fiyatı düşük kaldığı için üretilmeyen az sayıda ilaç grubuna da ayrıca %20 zam yapıldı.
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru son olarak 19 Şubat'tan itibaren yüzde 37,43 artırılarak 6,2925 liraya çıkarılmıştı.

ECZACIILARIN KAR ORANI DA ARTTI

İlgili karar ile eczacı kârlarında da artışa gidildi.
Buna göre ilaçların depocuya satış fiyatının 100 TL’ye kadar olan kısmı için eczacı kârı %25’ten %28’e, 100-200 TL arasında olan kısmı için %16’dan %18’e ve 200 TL üstünde kalan kısmı için %12’den %13’e çıkarıldı.

Resmi Gazete yayımladı: İlaç fiyatlarına zam geldi ile ilgili etiketler Resmi Gazete ilaç fiyatı İlaçlara zam
GÜNÜN VİDEOSU

Erdal Beşikçioğlu'nun Melek Mosso konserindeki dansı dikkat çekti

Ankara Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, gençlik festivali düzenledi. Beşikçioğlu'nun Melek Mosso konserindeki dansı dikkat çekti.