Resesyon uyarıları New York borsasını ‘karıştırdı’

Küresel çapta etkili olan ekonomik krizden payına düşeni alan New York borsası, ülkede sıkça dile getirilen resesyon söylentileri nedeniyle güne düşüşle başlamasına rağmen ‘karışık’ seyirler kapandı.

New York borsası, günü karışık seyirle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,12 artışla 29.239,19 puana çıktı.

S&P 500 endeksi yüzde 0,66 azalışla 3.588,70 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,10 kayıpla 10.426,19 puana indi.

‘KARIŞIK’ KAPANIŞ

Artan resesyon uyarılarına karşın merkez bankalarının agresif faiz artırımlarına devam edeceği beklentileriyle güne düşüşle başlayan endeksler, kapanışta karışık bir seyir izledi.

10 YILLIK TAHVİL FAİZİ YÜZDE 4’E ÇIKTI

Güçlenen resesyon endişeleriyle tahvil faizleri yükseliş göstermeye devam ederken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yeniden yüzde 4 seviyesine kadar çıktı.

IMF BEKLENTİLERİ KÜÇÜLTTÜ

Öte yandan, Uluslararası Para Fonu (IMF), bugün açıkladığı Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nda, bu yıla ilişkin küresel ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3,2 olarak korurken, gelecek yıla dair tahminini yüzde 2,9'dan yüzde 2,7'ye düşürdü.

Analistler, piyasaların perşembe günü açıklanacak eylül ayı enflasyonu öncesi yarın açıklanacak ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son toplantısına ait tutanaklar ile ABD'nin eylül ayına ait Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verisinin beklendiğini belirtti.

Resesyon uyarıları New York borsasını ‘karıştırdı’ ile ilgili etiketler ABD New York borsa
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.