Remzi Sanver: "Ayrılık da sevdaya dahil"

Galatasaray Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver, kulübün Youtube hesabına açıklamalarda bulundu. Sanver büyük bir sürpriz olmazsa son kez Galatasaraylılara hitap ettiğini ifade etti.

30 Nisan'da seçime gidecek Galatasaray'da mevcut yönetim kurulu sözcüsü Remzi Sanver açıklamalarda bulundu.

Genel kurul ve seçim süreciyle ilgili konuşan Sanver, sözlerini Attila İlhan'ın "Çünkü ayrılık da sevdâya dahil çünkü ayrılanlar hâlâ sevgili" dizeleriyle bitirdi.

Remzi Sanver'in açıklamaları şu şekilde: "Genel kurulumuz yönetimimizi mali olarak ibra etti, idari olarak etmedi. Denetim kurulu ise ibra edildi. Yargıtaya göre Türkiye'de dernekler hukukunun öngördüğü ibra mali ibradır. Yani idari ibranın dernekler hukukunda bir karşılığı yok. Dolayısıyla yönetimiz dernekler hukuku açısından ibra edilmiştir.

Diğer yandan idari ibrasızlık, Galatasaray tüzüğüne yani Galatasaray hukukuna göre genel kurulun yönetimden memnuniyetsizliğini ifadesi ve seçime git demesidir. İdari ibranın Galatasaray'ı her sene seçime götürebilecek bir dernek içi siyaset aracı olarak kullanılmasından duyduğumuz endişe mahfuz kalarak elbette ki genel kurul kararının ve tüzüklerin gereğini yaptık ve yönetim kurulu olarak derhal seçim kararı aldık. Genel kurulda 2022'nin bütçesi de kabul etmedi. Tüzüğe göre Galatasaray'ı geçen yılın bütçesiyle yönetmek kulübümüzün önünü tıkayacak bir durumdur. Dolayısıyla bu tıkanıklığın da önünü açmak için seçimleri en kısa sürede yapma kararı aldık. Tüzüğümüz uyarınca başkanımız ve yönetim kurulunun asıl üyeleri bu seçimde aday olmayacaklar. Medya organlarında yönetimimizin seçimde aday olmak için mahkemeye gideceği yönündeki haberleri üzüntüyle karşıladığımızı söylemek isterim. Bu hafta Cuma akşamı itibarıyla Galatasaray'ın yönetimine aday olacak değerli Galatasaraylılar belli olacaktır. Adaylarımız için Galatasaray televizyonu ve bütün iletişim kanalları bedelsiz olarak açık olacaktır. Ayrıca adaylara kulübümüze dair talep ettikleri finansal belgeler ve bilgiler de verilecektir.

Galatasaray Spor Kulübünün sahibi üyeleridir. En üst karar mercii de genel kuruludur. Yönetimler genel kurulun verdiği görevi yapmakla yükümlüdür. Genel kurul verdiği görevi alabilir de. Bazı davranış biçimlerinden duyduğumuz üzüntüye rağmen genel kurulun kararını saygıyla karşılıyoruz. Vicdanımız rahat. Herkes gibi bizim de hatalarımız oldu ancak her an Galatasaray'ı düşünerek halis niyetlerle hizmet etmeye çalıştık. Camiamızı birleştirmek, açılmış yaraları sarmak için elimizi yaptık. Devir teslim yapılana kadar da böyle devam edeceğiz.

Remzi Sanver: "Ayrılık da sevdaya dahil" ile ilgili etiketler Galatasaray Remzi sanver yönetim burak elmas
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.