Rekabet Kurumu: Zincir marketlere verilen cezanın gerekçeli kararı önümüzdeki hafta açıklanır

Zincir marketlere ve bir tedarikçiye uygulanan 2,7 milyar TL düzeyindeki ceza ile ilgili Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle'den açıklama geldi. Küle, gerekçeli kararın önümüzdeki hafta yayınlanacağını aktardı.

Rekabet Kurumu geçtiğimiz Ekim ayında altı kuruma toplam 2,7 milyar TL idari ceza uygulamıştı. Kurum, gerekçeli kararın önümüzdeki hafta açıklanacağını duyurdu.

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Ankara'da gazetecilere konu ile ilgili açıklamalardu bulundu.

Küle, yaptığı değerlendirmede "Zincir marketlere ilişkin gerekçeli karar önümüzdeki hafta başı web sitemizden yayımlanır. Delil niteliği taşıyan tüm iletişimi, koordinasyonu gerekçeli kararda göreceksiniz. Cezanın nedeni tedarikçiler aracılığı ile zincir marketler arasındaki fiyat geçişlerini birlikte sağlamak olarak özetleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

TÜM YAZIŞMALAR YAYINLANACAK

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, cezanın detayları ile ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Zincir marketler ve bir tane tedarikçi olmak üzere toplam yaklaşık 2,7 milyar liralık bir idari para cezası vermiştik Rekabet Kurumu olarak. Bu karara gerekçe teşkil eden tüm delilleri, yapmış olduğumuz çalışmaları ve alınan karardaki delil niteliği taşıyan tüm yazışmaları, iletişimi, koordinasyonu gerekçeli kararda görebileceksiniz. Cezanın nedenini, tedarikçiler aracılığı ile zincir marketler arasındaki fiyat geçişlerini birlikte sağlamak olarak özetleyebiliriz.

 
Rekabet Kurumu: Zincir marketlere verilen cezanın gerekçeli kararı önümüzdeki hafta açıklanır ile ilgili etiketler Rekabet Kurumu Ceza zincir market
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.