Rekabet Kurumu, beyaz eşyadaki fahiş fiyat artışına 'dur' dedi: Fiyatlar yüzde 50 yükselecekti

Rekabet Kurumu'ndan düğün sezonu öncesi fahiş fiyatların önüne geçecek bir karar çıktı. Bir beyaz eşya firması sadece beş e-ticaret firması ile çalışacağını duyurdu. Rekabet Kurumu ise bu kararı rekabeti engelleyeceği gerekçesiyle onaylamadı. Söz konusu karar ile beyaz eşyada fahiş fiyat artışının önüne geçildi.

Düğün sezonu yaklaşırken en yoğun satışların yaşandığı sektörlerden biri beyaz eşya. Beyaz eşya fiyatları hızla yükselirken fiyatların yüzde 50 artmasına neden olabilecek girişime Rekabet Kurumu 'dur' dedi. Kurum, beyaz eşya üreticisi bir firmanın e-ticaret firmalarıyla ilgili kararına engel oldu.

Rekabet Kurumu, piyasaları speküle ettiği ortaya çıkan 5 zincir marketin sanaldaki benzeri olmaya doğru giden yapıya "dur" dedi.

Rekabet Kurumu, beyaz eşyadaki fahiş fiyat artışına 'dur' dedi: Fiyatlar yüzde 50 yükselecekti

'REKABET ORTADAN KALKAR'

Sabah'ın haberine göre, üretici firmanın e-ticaret satış noktalarına gönderdiği yazıda, "Pazar yerleri ile ilgili objektif ve şeffaf kriterler belirlenmiştir. Kalite temelli objektif kriterler 3 ayda bir tekrar değerlendirilecektir" ifadelerine yer verilirken, böylesi bir kararın beyaz eşyada en yoğun alışveriş dönemine denk gelmesi ve enflasyonla mücadele döneminde rekabeti ortadan kaldıracağı gerekçeleriyle kabul edilemez olduğu belirtildi.

Rekabet Kurumu, beyaz eşyadaki fahiş fiyat artışına 'dur' dedi: Fiyatlar yüzde 50 yükselecekti - Resim : 2

100'e yakın e-ticaret platformundan çıkışı öngören karar neticesinde fiyatların hemen her üründe yüzde 50'lere varan artışlar yaşanabileceği tespit edildi.

REKABET KURUMU BSH KARARINI HATIRLATTI

Vatandaş lehine ticaretteki rekabet sorunlarını ortadan kaldırmakla yükümlü olan Rekabet Kurumu da beyaz eşyadaki soruna el attı. Rekabet Kurumu, beyaz eşya üreticilerini uyararak e-ticaret platformlarından köklü bir çıkışın fiyatları hızla yukarı yönlü tırmandıracağı, bu nedenle platformlardan çıkış için ortaya konulan objektif kriterlerin keyfiyet içeremeyeceği vurgulandı.

 Rekabet Kurumu, beyaz eşyadaki fahiş fiyat artışına 'dur' dedi: Fiyatlar yüzde 50 yükselecekti - Resim : 3

Rekabet Kurumu, beyaz eşyadaki fahiş fiyat artışına 'dur' dedi: Fiyatlar yüzde 50 yükselecekti ile ilgili etiketler Rekabet Kurumu e-ticaret beyaz eşya karar fahiş fiyat
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.