Rekabet Kurumu Başkanı Küle: İkinci soruşturma yürütülüyor, üçüncüsü başlayabilir

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, gıda fiyatlarına yönelik ikinci soruşturmanın yürütüldüğünü ve üçüncü soruşturmanın da başlayabileceğini aktarırken bebek mamaları fiyatlarına hakim olan firmaya ilişkin de soruşturma açıldığını duyurdu.

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, marketlerdeki fiyat artışlarının Whatsapp ve mail yazışmaları ile koordine edildiğini ifade edip "Fiyat artışını yapmayan bir başka satıcı varsa yapan diyor ki ben de fiyatı indireceğim. Ve indirdiğim farkı zarar olarak size fatura edeceğim diyor tedarikçiye. Burada tedarikçi panikliyor. İndirim yapan satıcıyı ikna ederek onun da fiyatı yükseltmesini sağlıyor." sözlerini dile getirdi.

Sıvı yağ fiyatlarına yönelik ikinci bir soruşturmanın devam ettiğini belirten Küle, raporun Nisan ayında tamamlanacağını söyleyip şu değerlendirmeyi yaptı:

"14 tedarikçi ve market ile devam eden ikinci bir soruşturmamız var. Orada yeniden satış fiyatının belirlenmesiyle ilgili bulgumuz var. Bu suç teşkil eder. Mutlaka fiyatın pazarda belirlenmesi gerekir.

Nisan ayı gibi rapor bitecek. 2022'nin üçüncü çeyreğinde nihai kararı vermiş oluruz. Birinci soruşturmaya başladıktan sonra delillere ulaştık karşı incelemeler gerçekleştiriyoruz. Bir ihlali incelerken bir başka ihlali buluyorsunuz. Gerekçeli kararı yayınladığımız soruşturmaya yetiştiremedik onu. Üçüncü soruşturma gereği bile duyabiliriz."

BEBEK MAMALARINA DA SORUŞTURMA

Şikayetler üzerine bebek mamaları ücretlerini de soruşturduklarına değinen Küle, konu hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türkiye'deki her bir aileyi ilgilendiriyor. Fiyatların da çok uygun olduğunu söyleyemeyiz. Belki temel ihtiyaçlarından özel zevklerinden kısıp çocuklarına bebek maması alıyor. Onun için burada çok hassasız hakim durumda olan bir firma var ve devam eden soruşturmamız yeniden satış fiyatının belirlenmesiyle ilgili bir soruşturmadır. Çok ayrıntı veremeyeceğim ama o da 2022 yılında sonuçlanacaktır."

Rekabet Kurumu Başkanı Küle: İkinci soruşturma yürütülüyor, üçüncüsü başlayabilir ile ilgili etiketler Rekabet Kurumu Ceza zincir market
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.