'Rejimin askeri unsurlarını yok edecek bir süreç işleyebilir'

Sabahın ilk saatlerinde İdlib'de rejim unsurlarının yaptığı yoğun topçu atışı neticesinde 4 askerimiz şehit oldu. Söz konusu saldırının yankılarını bölge uzmanları çeşitli TV kanallarında değerlendirdi.

İdlib'de rejim unsurlarının yaptığı yoğun topçu atışı neticesinde 4 askerimiz şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada konuya ilişkin olarak;

"İdlip’te çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen Rejim unsurları tarafından 03 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1’i ağır 9 silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş ve hedefler tahrip edilmiştir. Gelişmeler takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz." denildi.

UZMAN GÖRÜŞLERİ

Rejimin saldırısının ardından 4 askerimizin şehit olmasını, bölge uzmanları çeşitli TV kanallarında değerlendirdi. İşte o değerlendirmelerden öne çıkanlar;

- HASAN KALYONCU ÜNİ. ÖĞR. Ü. DR. MURAT ASLAN

Şu an için gelinen nokta pek hoş değil. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikazları vardı. Şu an itibariyle bölgede Putin ile Erdoğan arasında bir önlem alınmazsa farklı istikamete evrilecek gelişmelere şahit olacağız.

-ALTINBAŞ ÜNİ. ÖĞR.Ü. DR. ERAY GÜÇLÜER 

Bundan sonraki dönem, önceki gibi olmayacak. Rejimin böyle aklı selimini yitirecek bir saldırı yapmasını beklemiyordum. Çünkü Türkiye'nin karşılığı ağır olacak. Bunla ilgili gerekli açıklamalarda yapılacaktır. Bunun karşılığı topçu atışına karşı top atışıyla bir misilleme olmayacaktır. Türkiye, rejimin askeri unsurlarını yok edecek ortadan kaldıracak bir süreci işletebilir.

Şu an için rejim unsurları, TSK'nın muharebe gücüne karşı koyamaz.

Rejimin saldırısının sonucunda İdlib'de artık Türkiye'nin diplomatik çabalarının artık çözüm olmadığını, diplomasi ile barışa, çözüme ulaşılmadığını görmüş olduk.

-KÜLTÜR ÜNİ. ÖĞR. Ü. PROF. DR. HASAN KONİ 

Türk ordusu iki gündür buraya oldukça askeri yığınak yaptı. Bu sabaha karşı durum değişti. Acaba askerimizin bulunduğu yere sığınan diğer güçlere ateş açarken bizim askerimize mi denk geldi? Çünkü bundan önceki benzer taciz atışlarında, teröristlerle savaşıyoruz diyorlardı.

Bir diğer ihtimal de rejim güçleri içinde kontol edemediği unsurları olabilir.

 

 

 

'Rejimin askeri unsurlarını yok edecek bir süreç işleyebilir' ile ilgili etiketler Suriye asker Şehit Eray Güçlüer murat aslan hasan köni
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.