Reina saldırısı kurbanları 3 dinin dualarıyla anıldı!

Geçtiğimiz yılbaşı gecesi Reina’da gerçekletirilen terör saldırısında hayatını kaybeden 39 kişi, 3 semavi dinde edilen dualarla anıldı. Kanada, Mısır, Avusturya ve Filistin Başkonsolosları da saldırının gerçekleştiği yere çelenk bıraktı.

2017’nin ilk saatlerinde Reina'da yılbaşı kutlamaları sırasında hayatını kaybeden 39 kişi ile yaralanan 79 kişi, gece kulübü önünde düzenlenen törenle anıldı. Hayatını kaybedenlerin, üzerlerinde Türk bayrakları olan fotoğrafları gece kulübünün kapısına konuldu. Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği anma etkinliğinde ölenler için lokma dağıtıldı.

SNiodGoga0-IrLkUtrd4Rg

3 DİNİN DUALARIYLA ANILDILAR!

Kanada Başkonsolosu Ulric Shannon, Mısır Başkonsolosu Nermeen Afifi Metwally, Filistin Başkonsolosu Abdalkarim Al-khatib. Avusturya Konsolos Muavini Felix Bigl, Ermeni Katolik Cemaati Ruhani Reisi Başpiskopos Levon Zekiyan, Türk Musevi Cemaati’ni temsilen Ortaköy Sinagogu Başhaham’ı Rav Naftali Haleva, Rum Patrikhanesi’ni temsilen Peder Pasios saldırıda hayatını kaybedenler için Reina’nın kapısına çelenk bıraktı. Daha sonra Müslüman, Hristiyan ve Yahudi din adamları ayrı ayrı dualar okudular.

5a48d08c7af5071d3004267f

“BUNU YAPANLAR MÜSLÜMAN OLAMAZ"

Reina’da hayatını kaybeden Ayhan Arık’ın ağabeyi Tarık Arık, “Bunu yapanlar Müslüman olamaz. Bir dine mensup da olamaz. Bir Müslüman olarak onlardan utanıyorum” dedi. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Alemdar da saldırıda hayatını kaybedenleri rahmetle andıklarını söyledi.

B8XqHZa5w0Wm7iEzZoLJog

40 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETLE YARGILANIYOR

2017’nin ilk saatlerinde elinde tüfekle Reina gece kulübüne gelen DEAŞ’lı terörist Abdulkadir Masharipov, rastgele ateş açmış ve 39 kişinin ölümüne, 79 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. Saldırıdan günler sonra yakalanan Abdülkadir Masharipov’a 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.

Reina saldırısı kurbanları 3 dinin dualarıyla anıldı! ile ilgili etiketler Saldırı Beşiktaş reina katliamı anma
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.