Regaip Kandili nedir? Neden kutlanır? Regaib Kandili önemi nedir?

2024 yılının ilk kandili olan Regaip idrak ediliyor. Mübarek üç aylar içerisinde yer alan ve "rahmet ve bereket gecesi" olarak bilinen Regaip Kandili'nin önemi ve neden kutlandığı merakla araştırılıyor. Peki, Regaip Kandili nedir? Neden kutlanır? Regaib Kandili önemi nedir? Ayrıntılar haberimizde...

Regaip Kandili, İslam aleminde rahmet ve bereketin bol olduğu mübarek üç ayların müjdecisi olarak kabul edilmekte olup, bu yıl 11 Ocak 2024 tarihinde kutlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Regaip Kandili dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyerek bu özel gecenin anlamını vurgulayacak.

İslam dünyası için büyük önem taşıyan üç ayların başlangıcını simgeleyen Regaip Kandili, Recep ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece olarak bilinmekte ve "rahmet ve bereket gecesi" olarak adlandırılmaktadır.

REGAİB NE ANLAMA GELİR?

Türkçe kökenli olmayan "regaip" kelimesi, Arapça kaynaklıdır ve "rağbet edilen" ile "arzulanan" anlamlarını taşır. Sözlükte, bu kelime "kendisine büyük ilgi gösterilen şey, bolluk ve değerli bağış" anlamına gelirken, hadis ve fıkıh literatüründe ise "bol sevap, yüksek mükafat, faziletli amel" anlamlarında kullanılmaktadır.

REGAİB KANDİLİ NEDEN KUTLANIR?

Regaib Kandili, diğer kandillerden farklı olarak Recep ayında ve cuma gecesi gerçekleşmesi özellikleriyle ön plana çıkar. Ayrıca, Recep ayının özel bir özelliği olarak Regaib Kandili ve Mirac Kandili'nin bu ay içinde yer almasıdır. Bu özel günler ve geceler, kendi içselliğimizi değerlendirmek ve kontrol etmek adına büyük bir öneme sahiptir.

Terim olarak "Regâib", Türkçe'de kandil olarak adlandırdığımız mübarek gecelerden biridir. Hicrî takvime göre yedinci ay olan Recep ayının, Müslümanlar arasında kutsal kabul edilen ilk cuma gecesi Regaib Kandili olarak bilinir. Bu özel gecede, inanışa göre Yüce Allah'ın rahmeti, bağışı ve yardımları bolca dağıtılmaktadır.

Regaip Kandili nedir? Neden kutlanır? Regaib Kandili önemi nedir? ile ilgili etiketler Regaip Kandili
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.