Refik Anadol'un "Makine Hatıraları" 5 milyon dolara satıldı

Türkiye çağdaş sanatı adına bugün önemli bir gelişme yaşandı... Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da gerçekleştirdiği sergi ile sanatseverlerden ve eleştirmenlerden büyük övgü alan Refik Anadol’un "Makine Hatıraları" eseri Sothebys tarafından 5.1 milyon dolara satıldı!

Geçtiğimiz aylarda Pilevneli Gallery Dolapdere'de Türk sanatseverlerle buluşan medya sanatçısı Refik Anadol’un "Makine Hatıraları" sergisi dünyada ses getirmeye devam ediyor.

Anadol'un ABD'de de sergilenen ve büyük yankı uyandıran serisinin dijital NFT baskısı İngiliz merkezli bir Amerikan müzayede evi Sothebys tarafından tam 5.1 milyon dolara satıldı!

Türk çağdaş sanatı adına büyük önem taşıyan bu satın almayı Twitter hesabından duyuran ünlü sanatçı, "NFT koleksiyonu 5.1 milyon dolara satıldı! Bu inanılmaz deneyim için hâlâ şoktayım ve minnettarım! Makine Hatıraları'nın yeni sahibi ile tanışmak için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı.

Refik Anadol'un "Makine Hatıraları" 5 milyon dolara satıldı ile ilgili etiketler Refik Anadol Makine Hatıraları sothebys sergi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.