Reel sektördeki nakit sıkıntısını KGF adımı rahatlatacak

Bir süredir bankaların reel sektöre kredi vermemesi sıkıntı yaratıyordu. Bu durum Kredi Garanti Fonu (KGF) adımıyla çözülecek. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıklamasına göre deprem felaketi öncesinde açıklanan KGF paketlerinin hacmi 250 milyar liradan 400 milyar liraya yükseltildi.

Reel sektördeki nakit sıkıntısını KGF adımı rahatlatacak

Krediye erişim sorunlarının devam ettiği, ticari kredi hacminde artışın sınırlı olduğu bir ortamda yapılan bu düzenlemenin seçim öncesi nakit sıkışıklığı yaşayan işletmeleri rahatlatmak üzere atılmış bir adım olarak yorumlandı.

Türkiye, yaşanan deprem felaketleri nedeniyle bayrama buruk giriyor. Deprem felaketinin ardından bayram öncesinde reel sektör nakit sıkışıklığı yaşıyor.

İş dünyası, likidite sorunu çözülmezse iflaslar ve istihdam kayıplarının artacağına dikkat çekiyor. Reel sektör temsilcileri, 3 ile 6 aya kadar düşürülen vadelerin yanı sıra yüzde 36-40’ları bulan faiz oranlarına rağmen bankaların ticari kesime kredi musluklarını çok dikkatli kullandırdığını söylüyor.

İş insanları, bankalar bayram öncesinde bireysel kredi kampanyaları yaparken, şirketler tarafında selektif, daha çok mevcudu koruyan ve yeni kredi noktasında ince eleyip sık dokuyan bir çizgi izlediğini belirtiyor.

Bu sıkıntıları KGF kredileri nispeten çözecek gibi görünüyor. Ancak iş dünyası bankaların kredi limitlerini açmaları için yeni kararların alınması gerektiğini söylüyor.

Reel sektördeki nakit sıkıntısını KGF adımı rahatlatacak ile ilgili etiketler ekonomi Hazine ve Maliye Bakanlığı Nureddin Nebati KGF
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.