Reel kesimin güveni Aralık ayında düşüşünü sürdürdü

Reel Kesim Güven Endeksi, son bir yılın en düşük seviyesine gerilerken 2021 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre 2,3 puan azalışla 106,1 olarak kayıtlara geçti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2021 Aralık ayına ilişkin reel sektör güven endeksi ve kapasite kullanım oranını duyurdu. Aralık'ta reel sektör güven endeksi önceki aya göre 2,3 puan düşüşle 106,1 oldu.

Mevsimsellikten arındırılmış reel kesim güven endeksi bir önceki aya göre 1,9 puan azalarak 110,1 seviyesinde gerçekleşti.

Endeksi belirleyen anket cevapları incelendiğinde, gelecek üç aydaki ihracat sipariş miktarı, gelecek üç aydaki toplam istihdam, mevcut mamul mal stoku ve gelecek üç aydaki üretim hacmine ilişkin değerlendirmeler endeksi artış yönünde etkilerken, genel gidişat, son üç aydaki toplam sipariş miktarı, sabit sermaye yatırım harcaması ve mevcut toplam sipariş miktarına ilişkin değerlendirmeler endeksi azalış yönünde etkiledi.

Reel kesimin güveni Aralık ayında düşüşünü sürdürdü ile ilgili etiketler Merkez Bankası reel kesim güven endeksi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.