Rasim Ozan Kütahyalı'ya ikinci destek Ersoy Dede'den!..

Rasim Ozan Kütahyalı, Beyaz TV'de yayınlanan spor programında sarf ettiği Boşnaklar'a yönelik ağza alınmayacak sözleri sonrasında toplumun her kesiminden eleştirilerin hedefi olmuş ve programdaki yorumculuk görevinden de kovulmuştu.

Rasim Ozan Kütahyalı ile ilgili tepkiler sürerken AK Parti İzmir milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın Twitter'da paylaştığı mesajlar ise şaşkınlık yarattı.

Kocabıyık, "Rasim Ozan İzzet Begoviç’in hayranı bir gazetecidir." diye yazarak Rasim Ozan Kütahyalı'ya destek çıktı.

AK Parti İzmir milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın açtığı yoldan bugün Star yazarı Ersoy Dede de geldi. Dede, Rasim Ozan Kütahyalı'ya destek veren ikinci isim oldu ve "Assın mı kendini Taksim meydanında?" ifadelerini kullandı.

İşte o köşe yazısı;

- Rasim Ozan’a tepkiniz yetmedi mi?

Rasim Ozan Kütahyalı’nın, ırkçı ve seksist sözlerine galiba tepki göstermeyen kalmadı.. İnsanlar yıllardır kime öfke duyuyorlarsa acısını Rasim Ozan’dan çıkardılar.. Tam bir “Mazlum’u getirin bana..” durumu anlayacağınız..

Rasim Ozan da, başına gelecekleri bildiği için hiç ses çıkarmadı o skandalın patlak verdiği ilk günlerde.. Evvela kuvvetli bir özür diledi.. Ardından benim çok çok iyi bildiğim Bosna tutkusundan ve Aliya İzzetbegoviç hayranlığından bahsetti.. Bir süre daha sustu.. Sonra çıktı ve dedi ki, ‘Ne deseniz hakınız.. Ve fakat ben bu memleket için kavgaya devam edeceğim..’ Ne yapsaydı daha?.. Assın mı kendini Taksim meydanında?..

Arkadaş, öyle bir linç havası esti ki ortalıkta, medyadaki en yakın dostları bile bir cümle destek twit’i atamadılar.. Çünkü resmen, kontrolsüzce etrafa saldıran ve ‘sen bizim Boşnak kardeşlerimize nasıl öyle söylersin’ diyen bir heterojen grup peyda oldu bir anda..

Ancak dedim ya gerçekten sözün özüyle derdi olanların sayısı o kadar az ki.. Misal Saffet Sancaklı.. Ya da Hidayet Türkoğlu.. Bu gibi isimlerin verdiği tepkilerin gerçekliği tartışılmaz..

Ama o skandal sözü eleştirmek için yıllarca içinde biriktirdiği kini kusan bir kesim gördük bu süreçte. Fırsat bu fırsat deyip saydırıyorlar.. Bu doğru değil.. Rasim Ozan bir hata yaptı. Hatasını yaptığı yer olan en sevdiği mecrayı, futbol yorumculuğunu kaybetti.. Başka ne yapması lazım bu öfkenin dinmesi için, bilemiyorum…

Rasim Ozan Kütahyalı'ya ikinci destek Ersoy Dede'den!.. ile ilgili etiketler Ersoy Dede Rasim Ozan Kütahyalı