Raporları terör seviciler hazırlamış

Twitter'da, 7 bin 340 hesabı kapatması için rapor veren Stanford Üniversitesi ekibindeki Fazıl Alp Akış ile Ayça Alemdaroğlu HDP ve PKK sempatizanları çıktı.

Türkiye'de, ifade özgürlüğünü hiçe sayarak 7 bin 340 hesabı kapatan Twitter'a tepki büyüyor. Sabah'ın haberine göre;hesapları, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a güçlü destek vermek", "Barış Pınarı Harekatı'nın uluslararası meşruiyetini artırmak", "HDP'yi eleştiren ve terörizm ile ilişkilendirmeye çalışmak", "CHP'yi eleştirmek" gibi gerekçelerle kapatan Twitter, başka partileri ve siyasileri destekleyen, teröre destek veren hesaplara ise dokunmadı.

HDP-PKK SEMPETİZANI 

Sansür kararıyla ilgili raporu hazırlayan Stanford Üniversitesi ekibinde ise HDP ve PKK sempatizanı Fazıl Alp Akış ile Ayça Alemdaroğlu'nun yer aldığı ortaya çıktı. Akış ve Alemdaroğlu'nun sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlarda PKK ve FETÖ sempatizanı oldukları açıkça gözler önüne seriliyor.

FETÖ FİRARİSİNE HAYRAN ÇIKTI

Alemdaroğlu ve Akış'ın sosyal medya hesabında Avrupa'daki PKK sempatizanlarına destek veren bazı paylaşımlar yapması, ayrıca FETÖ firarisi Aykan Erdemir gibi isimleri de "retweet" etmesi dikkati çekiyor.

PKK HESAPLARI DURUYOR

Twitter geçtiğimiz gün, Avustralya Strateji Politikaları Enstitüsü (ASPI) ve Stanford İnternet Gözlemevi (SIO) ile birlikte yaptığı araştırma sonrasında Türkçe tweet atan 7 bin 340 hesabı kapatmıştı. Kapanan hesapların CHP ve HDP'yi eleştiren hesaplar olması dikkat çekmişti. Terör örgütlerine yönelik hesaplar ile ilgili herhangi bir müdahale olmamasına karşın terörü, CHP ve HDP'yi eleştiren hesapların silinmesi tartışma konusu olmuştu. 

 

 

 

 

Raporları terör seviciler hazırlamış ile ilgili etiketler rapor Twittter hesaplar kapandı iki sempatizan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.