"Rant, rant diyen CHP'liler, Kanal İstanbul güzergahında arsa topluyor!"

AK Parti 26. Dönem Milletvekili ve denizcilik sektöründe faaliyet gösteren iş adamı Murat Demir, tartışılan Kanal İstanbul projesiyle ilgili gerçekleri SuperHaber’e anlattı…

AK Parti 26. Dönem Milletvekili ve denizcilik sektöründe faaliyet gösteren iş adamı Murat Demir, Kanal İstanbul projesinin denizcilik sektörü açısından değerlendirmesini, Ekrem İmamoğlu'nun "Ya Kanal, Ya İstanbul" söyleminin perde arkasını, projenin Türkiye ekonomisine katkısını, projeye karşı çıkan kişilerin gündeme getirdği rant iddialarını, projeyle birlikte su kaynaklarının zarar göreceği ve deprem riskinin artacağı iddialarını SuperHaber YouTube kanalında masaya yatırdı.

Kanal İstanbul projesini denizcilik sektörü açısından değerlediren Murat Demir, gemilerin İstanbul Boğazı'nda beklemesinin denizcilik sektöründe büyük bir problem olduğuna belirtti. Demir, projenin Türkiye'nin ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını ve İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin azalacağına dair ülkeye gelecekte büyük kazanımlar getireceğine vurgu yaptı.

Uzun bir süredir tartışılan projenin Montrö Sözleşmesi'ni geçersiz kılacağına dair ise "Montrö ile hiç alakası yok. İstanbul Boğazı cazibesiyle geçiş güzergahlarını çok daha aktif hale getirecek" sözleri ile açıklayarak Montrö Sözleşmesi'ne aykırı olduğunu savunanlara karşı çıktı.

Murat Demir, Ekrem İmamoğlu ile projeye karşı çıkan kişilerin gündeme getirdiği rant iddialarına ise "Kanal İstanbul projesinin yapılacağı yerlerde arsa almaya çalışan isim isim bildiğim CHP'liler var!" sözleriyle tepki gösterdi.

Röportajın tamamı SuperHaber YouTube kanalımızda....

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

"Rant, rant diyen CHP'liler, Kanal İstanbul güzergahında arsa topluyor!" ile ilgili etiketler Türkiye SuperHaber YouTube Kanal İstanbul murat demir denizcilik boğaz geçişleri isatnbul boğazı
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.