Galatasaray, Danimarka deplasmanından beraberlikle dönüyor

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında Danimarka temsilcisi Randers ile deplasmanda karşı karşıya geldiği maç 1-1'lik eşitlikle sona erdi.. Sarı Kırmızılılar'ın tek golü Kerem Aktürkoğlu'ndan gelirken, Randers adına tek sayı Lauenborg'den geldi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven'a elenen ve sonrasında yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Galatasaray, 3. ön eleme turunda İskoçya temsilcisi St. Johnstone'u elemişti.

Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak için son bir adımı kalan Sarı-Kırmızılılar, Play-Off Turu ilk maçında Randers ile 1-1 berabere kaldı.

KEREM PERDEYİ AÇTI

Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nunn 24. dakikadaki golüyle öne geçerken ilk yarı bu sonuçla sona erdi. Randers adına 54. dakikada Lauenborg'ün golüyle 1-1'lik eşitlik sağlandı. Karşılaşma bu skorla sona erdi.

Galatasaray, Danimarka deplasmanından beraberlikle dönüyor

YEDLİN RÖVANŞTAN EMİN

Randers karşılaşmasında Faih Terim'in ilk 11'de şans verdiği Yedlin, maç sonu açıklamasında "Fırsatlar yakaladım. Belki orta yaparak değerlendirebilirdim. Defansif ve ofansif biraz daha kararlı, biraz daha tempomuzu arttırarak oynarsak taraftarımızla güzel bir sona ulaşabiliriz. Deplasmanda 1-1'lik skor kötü değil. Rövanşta dünyanın en büyük taraftarıyla beraber oynayacağız. İyi bir sonuç alıp gruplara gideceğiz." ifadelerini kullandı.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Ev sahibi Randers karşılaşmaya; Carlgren, Marxen, Piesinger, Kopplin, Kallesoe, Johnsen, Lauenborg, Kylsner, Tibbling, Hammershoj-Mistrati, Egho 11'i ile başladı.

Galatasaray ise Muslera, Van Aanholt, Luyindama, Alpaslan, Yedlin, Berkan, Taylan, Kerem, Emre Akbaba, Emre Kılınç, Mohamed 11'i ile sahaya çıktı.

Sarı-Kırmızılılar'ın yedek kulübesinde; İsmail, Berk, Babel, Falcao, Ömer, Aytaç, Barış Alper, Arda, Feghouli, Diagne, Boey ve Kaan Arslan yer alıyor.

 

TÜRK TAKIMLARI SAHNEDE

Galatasaray tarafından maç öncesi yapılan paylaşımla da bu akşamki maçlar öncesi Fenerbahçe, Trabzonspor ve Sivasspor'a başarı dileğinde bulunuldu.

MARCAO KRİZİ

PSV maçlarında kötü tabloya rağmen UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam eden Galatasaray, 3. ön eleme turunda İskoçya temsilcisi St. Johnstone'u elemiş ve üzerindeki kara bulutları dağıtmıştı.

Süper Lig'in ilk haftasında ise Giresunspor ile deplasmanda karşılaşan Sarı-Kırmızılılar, galibiyete rağmen bir krizin ortasında kaldı.

Maç sırasında Brezilyalı stoper Marcao'nun milli oyuncu Kerem Aktürkoğlu'na saldırısı krize yol açarken, taraftarın da tepkisini çekmişti. Maçın önüne geçen olay sonrası Galatasaray yönetiminin yaptırımları merak edilirken, yapılan ilk resmi açıklamada oyuncunun kadro dışı kaldığı ve antrenmanlarını bireysel olarak sürdüreceği belirtildi.

Yaşananlar sonrası eleştirilerin odağına yerleşen Marcao, bir özür açıklaması yayınlarayarak Kerem Aktürkoğlu ve ailesiyle birlikte, Galatasaray camiası ve Fatih Terim'den de özür dilemişti. Deneyimli teknik adam Fatih Terim ise konunun kulüp içinde çözüleceğini ve cezanın bir süre daha devam edeceğini belirtmişti.

CİMBOM'DA 4 EKSİK

Galatasaray'ın Randers maçı kadrosunda Marcao ile birlikte UEFA'ya bildirilen listede yer almayan Alexandru Cicaldau ve lisansları çıkarılamayan Oğulcan Çağlayan ile yeni transfer Victor Enok Nelsson yer almadı.

AVRUPA KARNESİ

Danimarka temcilcisi Randers karşısında Avrupa'daki 293. karşılaşmasına çıkacak olan Galatasaray, şimdiye dek 102 galibiyet, 114 mağlubiyet ve 76 beraberlik yaşadı. Bu maçlarda 390 gol bulan Sarı-Kırmızılılar, kalesinde ise 441 gole engel olamadı.

Deneyimli teknik adam Fatih Terim de efsanesi olduğu kulüpte 86. Avrupa maçına çıkacak. 67 yaşındaki çalıştırıcı bugüne kadar 33 galibiyet, 18 beraberlik ve 34 mağlubiyet yaşadı. Galatasaray, Terim yönetiminde 117 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde ise 129 gol gördü.

 

Galatasaray, Danimarka deplasmanından beraberlikle dönüyor ile ilgili etiketler Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Fatih Terim Randers
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.