Rand Corporation: Muhalefet birleştirilmeli Erdoğan devrilmeli

ABD merkezli RAND Corporation'ın yeni raporunda, 15 Temmuz darbe girişiminin iyi planlandığını ancak aceleyle uygulandığı belirtilerek küstahça bir tavırla Erdoğan'ın devrilmesi için muhalefetin birleştirilmesi gerektiği ifadelerine yer verildi.

ABD merkezli RAND Corporation adlı düşünce kuruluşunun “Türkiye'nin Milliyetçi Rotası” bölümünde, yine Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili küstahça ifadeler yer aldı. Rand Corporation’ın raporunda yine fitne, fesat, nifak ve kurnazlıklar üretildi. 

RAND Corporation’ın yeni raporuna göre, , Erdoğan yönetiminde Türkiye’nin Batı’dan uzaklaştığı belirtiliyor. Sorunlu bir müttefik olarak kabul edilen Türkiye’nin nasıl hizaya getirileceğinin tartışıldığı raporda, hizaya sokulamayan Erdoğan’ın devrilmesi için muhalefetin birleştirilmesi gerektiği söyleniyor.

15 TEMMUZ İYİ PLANLANDI

15 Temmuz darbe girişiminin FETÖ tarafından yapıldığını kabul etmeyen, bunun bir iddia olduğunu söyleyen RAND raporu, “15 Temmuz 2016'da TSK içindeki muhalif bir klik, İstanbul ve Ankara'da senkronize hava ve kara saldırıları da dahil olmak üzere nispeten iyi planlanmış, ancak aceleyle uygulanmış bir darbe girişimi ve Erdoğan'ı yakalamak veya suikast düzenlemek için bir komando saldırısı başlattı” denildi. 

ABD FETÖ'NÜN TASFİYESİYLE YARA ALDI 

ABD’nin TSK'nin FETÖ artıklarından temizlenmesinden duyduğu rahatsızlığı ve FETÖ’nün tasfiyesiyle büyük yara aldığını ise, "2016 yılında birçoğu ABD’de ileri düzeyde eğitim almış ve askeri dönüşüm çalışmalarına dahil olan 200 subayın tasfiye edilmesi modernizasyon çalışmalarını yavaşlatmıştır. Darbe girişiminden bu yana, TSK subayları ABD'li meslektaşları ile olan ilişkilerinde daha ihtiyatlı davranıyorlar ve kararlarda daha az esnekler. Onlara bazen Dışişleri Bakanlığı veya MİT yetkilileri de eşlik ediyor" şeklinde anlattı. 

ABD, TSK ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİ ARTTIRMAYA ÇALIŞIYOR 

Raporda, ABD’nin TSK üzerinde azalan etkisini artırmak için, “Amerikan Ordusu ve diğer kurumlar, yeni Milli Savunma Üniversitesi’nin müfredat geliştirmesinde Türkiye’ye yardım edebilir ve TSK’yı subaylarını ABD’deki okullara göndermeye devam etmesi için teşvik edebilirler” ifadesine yer verildi. 

RAND Corporation'ın yeni raporunda şu ifadeler de kullanıldı:  

"BATIDAN KOPTU

Önümüzdeki beş ila on yıl boyunca Erdoğan, … ABD ve diğer NATO müttefiklerinin çıkarlarına ters düşen iddialı dış politika ve savunma politikaları izleyecek gibi görünüyor. Erdoğan ülkesinin İslam dünyasındaki itibarını artırmaya ve Rusya ve Çin ile yeni ilişkiler kurmaya odaklanmış bulunuyor. Batı’nın İslam’a karşı artan bir düşmanlığa sahip olduğu, ABD ve Avrupa'nın aktif olarak Türkiye'nin güvenliğini zayıflatmaya çalıştığı yönündeki değerlendirmesini yansıtıyor.
Avrupa ve ABD ile ilişkiler tarihin en düşük seviyesindedir. Erdoğan’ın müttefiklere yönelik kavgacı diplomasisi, ABD ve Avrupa'nın aktif olarak Türkiye'nin güvenliğini zayıflatmaya çalışıyor.

YAZARIMIZ BOZKURT RAND RAPORUNU ELE ALMIŞTI

SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt ve SuperHaber YouTube kanalı Genel Koordinatörü Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’ bölümünde yer vermişti. Bozkurt, "İzleri Rand raporunda çıktı!" şeklinde başlığı ile baro yürüşülerini şöyle ifade etmişti: "Türkiye Cumhuriyeti'nin her vatandaşının elbetteki yasaların ve anayasanın izin verdiği ölçüde demokratik tepkilerini göstermesi taraftarıyım. O görüntüler benim de hoşuma gelmedi. Neler yaşandı, polise yönelik bir şey oldu mu onun da detaylarına bakmak lazım ancak bir şekilde o görüntüler bizi rahatsız etti. Baro başkanlarının bu olayı farklı bir şekilde politize etmesi de beni rahatsız ediyor. Bazı baro başkanlarının geçmişte bazı uygulamaları da kafamda soru işaretleri oluşturuyor."

 

 

 

 

Rand Corporation: Muhalefet birleştirilmeli Erdoğan devrilmeli ile ilgili etiketler rapor Rand Türkiye raporu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.