Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala otogarda bayram öncesi hareketlilik başladı

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda hareketlilik başladı.

Ramazan Bayramı tatiline sayılı günler kala Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda hareketlilik başladı.

9 günlük bayram tatilini memleketinde veya tatil beldelerinde geçirmek isteyenler, otogarda yoğunluk oluşturmaya başlarken, yetkililer asıl yoğunluğun Cuma gününden itibaren başlayacağını belirtti. Otobüs doluluk oranları şimdiden yüzde 90-95 civarına yükselirken, otobüs bilet fiyatlarının bayram öncesinde bölgeden bölgeye göre değiştiği de aktarıldı. Otobüs firması yetkilileri de bayram yolculuğu yapacak olan vatandaşları merdiven altı bilet satışlarına karşı uyardı.

"OTOBÜSLERİN DOLULUK ORANI YÜZDE 90 CİVARINDA"

Vatandaşları sahte bilet konusunda uyaran Türkiye Otobüsler Federasyonu yönetim kurulu üyesi Musa Çaktır, "Bayram biletleri için ayın dördünden sonra bir yoğunluk başladı. Arabalarımızın doluluk oranları şu an yüzde 90 civarında. Ek servisler için hazırlıklar yapıyoruz. Tatil uzun olunca tabii ek servis ihtiyaçları doğdu. Ek servis oranları da orta düzeyde ilerliyor. Bayram tatili için şu an kısa yolculuklar daha fazla tercih ediliyor. Tatil yörelerinde baya bir yoğunluk var. Akrabalarını görmek isteyenler de uzun yolculukları tercih ediyor.

"ZAM YOK FİYATLAR İSE MAKUL"

Fiyatlarımız için ise herkes sanırım psikolojik olarak, bizim bilet fiyatlarına bayram üzeri zam yaptığımızı zannediyor ama biz kışın devletin belirlediği fiyatın bile yüzde 30 aşağısında satıyoruz biletleri. Sezonda, doluluk oranlarını yakaladığımız zaman normal fiyatlarımıza dönüyoruz. Şu anda herhangi bir zammımız yok, fiyatlarımız makul. Mesela buradan Adana'ya bin kilometre yol için bilet fiyatı 800 lira, Mardin diyelim bin beş yüz kilometre yol için ise bilet fiyatı bin 500 lira civarında.

 Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala otogarda bayram öncesi hareketlilik başladı - Resim : 3

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala otogarda bayram öncesi hareketlilik başladı ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı otogar bayram tatil
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.